Министър Кирил Вътев участва в ритуал по зарязване на лозя в Троянския манастир

  • 01 февруари 2024 16:23

  • 665
  • 2
Министър Кирил Вътев участва в ритуал по зарязване на лозя в Троянския манастир
© Министерство на земеделието

Министърът на земеделието и храните Кирил ВътевКирил ВътевКирил Вътев в член на Управителния съвет на Асоциацията на месопреработвателите и собственик на участва в тържественото отбелязване на днешния празник Трифон Зарезан в Троянския манастир "Успение Богородично", съобщиха от пресцентъра на Министерство на земеделието и храните.

Той присъства на водосвет, отслужен от наместника на игумена на Светата обител архимандрит Стефан, като двамата заедно зарязаха лозата в двора на манастира. Министър Вътев отбеляза, че Троянският манастир носи сериозна историческа памет и е свято духовно място.

На водосвета присъстваха и заместник-министърът на земеделието и храните Георги Тошев, кметът на Троян Донка Михайлова, изпълнителният директор на ИАЛВ Красимир Коев, областният управител на Ловеч Виктор Стойчев и народните представители Искрен Арабаджиев и Николай Дренчев.

Вътев за протестите на земеделците в Европа: България е в абсолютно същата ситуация

Министър Вътев коментира, че посещението в Троян е с цел да бъде представен успешният опит на общината, която първа в страната започна собствено  производство на зеленчуци, плодове, мед и подправки, с които се хранят децата в детските градини и училищата и млечните кухни.

По-късно, от 14.00 часа, той и заместник-министърът на земеделието Георги Тошев ще проведат среща със земеделски производители от област Ловеч в сградата на общината. Ще бъдат дискутирани актуални въпроси за фермерите от района, включително разпределението на пасища.

 

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
665 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 11:03

2
❤️ Г­­­о­­­р­е­щ­­и­­­ ­м­о­­­м­­и­­­ч­е­т­­­а­ ­в­­и­ ­о­­­ч­­­а­к­­в­­а­­­т ­-­­ X­­1­­8­.­­­F­­­U­N

2024.02.01 | 20:31

1
Моят съвет към всички: опитайте новата безопасна виагра, която е в пъти по-силна от обикновената и е безопасна на всяка възраст. Това промени живота ми и нашия секс. Това е, което тя може да направи---->> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини