Министър Вътев: МЗХ работи усилено по закон за търговията с храни

  • 21 ноември 2023 16:19

  • 910
  • 2
Министър Вътев: МЗХ работи усилено по закон за търговията с храни
© Министерство на земеделието
Слушай новината Слушай новината

Министерството на земеделието и храните работи усилено по закон за търговията с храни. Това каза министърът на земеделието и храните Кирил ВътевКирил ВътевКирил Вътев в член на Управителния съвет на Асоциацията на месопреработвателите и собственик на, който откри днес в София национална научно-практическа конференция с международно участие на тема: "Хранително-вкусовата промишленост - нови продукти и технологии 2023 година", организирана по повод Деня на хранително-вкусовата промишленост. Със законодателство за търговията с храни трябва да бъдат прекратени нелоялните търговски практики, коментира министърът, цитиран от земеделското ведомство.

За да имаме силна хранително-вкусова промишленост трябва да е налице много качествена и добра суровинна база, посочи министър Вътев. Той каза още, че земеделието и храните са неразривно свързана верига. „Бизнесът с храни е на първо място морал“, подчерта министърът на земеделието и храните.

Пред участниците в конференцията той заяви, че се конкурираме на един общ пазар, на който доминират мощните кооперативи, каквито нямаме в България. Той заяви колко е важно науката да влезе в практиката, като университетите и специализираните училища си увеличат практическите занимания.

Министър Вътев изтъкна, че България може да стане водещ европейски пазарен лидер за биохрани, а работата в този сектор е начин на мислене, не само бизнес.

Министър Вътев: Приложението на новите геномни техники не трябва да води до компромис с високите стандарти за безопасност

 

Председателят на Съюзът по хранителна промишленост д-р Светла Чамова заяви, че организацията отбелязва 58 години от създаването си и има принос за обучението на хиляди специалисти в бранша. Тя допълни, че секторът в България продължава да е синоним на качество и отговорност.

В рамките на конференцията министър Вътев награди отличените участници в националния конкурс "Хранително-вкусовата промишленост - нови продукти и технологии 2023 година". Награди получиха български компании с иновативни продукти.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
910 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.11.22 | 01:15

2
И двамата ще го харесате! Абсолютно нови възможности в секса, независимо от възрастта. Това е много готино нещо, веднъж опитате ли го, никога няма да съжалявате -------> mub.me/bluex

2023.11.21 | 16:29

1
И двамата ще го харесате! Абсолютно нови възможности в секса, независимо от възрастта. Това е много готино нещо, веднъж опитате ли го, никога няма да съжалявате -------> mub.me/bluex

Добави коментар

Водещи новини