Министър Вътев обсъди с животновъди мерки за повишаване на българското производство на мляко и месо

  • 30 септември 2023 16:51

  • 1037
  • 2
Министър Вътев обсъди с животновъди мерки за повишаване на българското производство на  мляко и месо
© МЗХГ
Слушай новината Слушай новината

Министърът на земеделието и храните Кирил ВътевКирил ВътевКирил Вътев в член на Управителния съвет на Асоциацията на месопреработвателите и собственик на обсъди с браншови организации от сектор „Животновъдство“ предстоящите промени в Стратегическия план и мерките, които трябва да се предприемат, за увеличаване на българското производство на мляко и месо, днес в МЗХ, съобщиха от пресцентъра на министерството.

На срещата присъстваха заместник-министрите на земеделието и храните Александър Йоцев и Деян Стратев, представители на БАБХ и аграрната наука. „Мерките в сектора трябва да стъпват на анализи как увеличената продукция ще стигне до пазара“, подчерта министър Вътев. 

В рамките на дискусията животновъдите от направленията млечно и месно говедовъдство, биволовъдство, овцевъдство и козевъдство представиха позициите си по предложенията на МЗХ за изменение на Стратегически план за развитие на земеделието и селските райони 2023-2027 г. 

Земеделските производители формулираха конкретни механизми за увеличаване на продуктивността и подобряването на породния състав в страната. Те представиха и опасенията си, свързани с настоящите пазарни предизвикателства, включително ниските изкупни цени на млякото и повишените производствени разходи. 

Министър Вътев: Един от приоритетите ни е да приложим на практика постиженията на аграрната наука

Министър Вътев информира сектора, че вече е сформирана работната група, която ще изработи Закон за търговията с аграрни стоки. Той запозна земеделските производители и с предстоящите промени в Закона за собствеността и ползване на земеделските земи, с цел животновъдите и производителите на плодове и зеленчуци да получават с предимство земи от държавния и общинския поземлен фонд, както и с плановете за улеснен достъп до вода за фермите. 

„Търсим повишение на производството и конкретен пазарен резултат“, заяви министър Кирил ВътевКирил ВътевКирил Вътев в член на Управителния съвет на Асоциацията на месопреработвателите и собственик на.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
1037 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
СПЕЧЕЛИ ОТ РЕАЛНИТЕ СПОРТИСТИ, ФЕНОВЕ 11999

2023.10.02 | 01:40

2
F A N T A S Y D N L N . F R E E . B G

2023.09.30 | 18:14

1
Разпродажба!!! Компактен и мощен преносим нагревател с керамично отопление, свързва се директно към контакт в стената, много икономичен и безшумен, има таймер и дистанционно! Промоционална цена: 79 BGN.-----> mub.me/handy

Добави коментар

Водещи новини