Половината тютюневите ферми в Германия са били закрити през последното десетилетие

  • 25 септември 2023 16:32

  • 17479
  • 1
Половината тютюневите ферми в Германия са били закрити през последното десетилетие
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Броят на тютюневите ферми в Германия е спаднал наполовина през последното десетилетие, според управляващия директор на Федералната асоциация на германските производители на тютюн (BdT), Фолке Рега, цитиран от ДПА.

"Останало е само твърдото ядро", казва Рега. По думите му в момента в Германия има 60 тютюневи ферми, които през миналата година са прибрали 3700 тона тютюн от 1600 хектара площи.

Учени: Пушенето на наргиле увеличава риска от сърдечни заболявания

Рега не се наема да прогнозира добивите за настоящата година, тъй като беритбата продължава до началото на октомври. По думите му обаче и качеството, и обемите са добри.

Броят тютюнопроизводителите в Германия в миналото е бил четирицифрен, но постоянно се свива поради намаляването на употребата на цигари и други тютюневи изделия.

Мнозина са се отказали да гледат тютюн, след като през 2010 г. ЕС спря субсидиите за тази култура. Оттогава насетне в Германия се отглежда най-вече тютюн, използван за наргилета.

Последвайте канала на

Калина Христова
17479 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.09.25 | 23:13

1
Това е по-добро от всяка виагра. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри се.ксуалния ви живот многократно, прочетете го сами -----> welcome.to/biocom

Добави коментар

Водещи новини