Земеделският министър към пчеларите: Изпращаме до Брюксел искания във ваша полза

  • 20 септември 2023 13:10

  • 901
  • 2
Земеделският министър към пчеларите: Изпращаме до Брюксел искания във ваша полза
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Пчелари от цялата страна излязоха на национален протест пред Министерството на земеделието и храните. Те се обявиха за прекратяване на безмитния внос на мед от трети страни и по-специално от Украйна, в подкрепа на общонационалния земеделски протест и против отказа на парламента да продължи забраната за внос на селскостопански стоки от Украйна.

По искане на протестиращите ресорният министър Кирил ВътевКирил ВътевКирил Вътев в член на Управителния съвет на Асоциацията на месопреработвателите и собственик на слезе при тях, след което няколко пчелари влязоха с него в министерството, за да поставят своите искания пред властта, оформени в специална декларация.

Иван Кънев, председател на сдружение "Пчелари Русе", обясни, че исканията на пчеларите са трупани с години: "В посока на правна уредба административна тежест, представителство, контакти с министерството и най-вече прекратяването на безмитния внос, който е на пчелен мед в България".

И пчеларите излязоха на протест

За осигуряване на безлихвено кредитиране на стопанствата настояват още пчеларите. Техният протест стана малко по-шумен, докато чакаха пред агроведомството да се появи министър Вътев: "Подигравате с нас, не сме заразни, не сме терористи, чакаме един час", скандираха пчеларите, докато чакаха появата на министъра.

Ето как им отговори той: "Изпращаме до Брюксел искания във ваша полза. А това е спешно. Кое беше по-важно? Да дойда тук да си викаме или да изпратим исканията до Брюксел?".

Пред агроминистерството пчеларите поставиха свои кошери, издигнаха български знамена и транспаранти с надписи "Спрете дискриминацията, спрете фалшивия мед!". 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
901 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.09.20 | 13:28

2
ЕС ни заповядва да внасяме зърно, ЕС ни забранява да субсидираме плодове и зеленчуци, ЕС ни затвори централите, ЕС ни затри армията, заводите, здравеопазването, ЕС ще затрие и лева
пак ли

2023.09.20 | 13:23

1
пак ли тоя брюксел бемамавида

Добави коментар

Водещи новини