Базар събра в Хасково фермери от региона

  • 08 септември 2023 10:56

  • 729
  • 0
Базар събра в Хасково фермери от региона
© Булфото (архив)

Фермерски базар събра днес в Хасково производители от региона. Около 15 щанда са подредени на централния площад "Свобода" в южния областен център.

Стопаните предлагат лично своите продукти - плодове, зеленчуци, мед и пчелни продукти, млечни продукти от козе, овче и краве мляко, месни, вино, сладка, сиропи, билки и други продукти от родни производители.

Инициативата е част от проекта "Подкрепа на предприемачеството в областта на вътрешната обработка на качествени селскостопански продукти в областите Еврос, Хасково, Смолян и Кърджали“ с акроним  QUALFARM. Той е в рамките на програма "Интеррег Гърция - България". Финансирането е в размер на близо 670 000 евро. Организатори са Сдружение "Съюз за възстановяване и развитие" - Хасково в партньорство с Кооперация "Хранкооп - София".

Това е първи базар по проекта в Хасково. Извършваме пилотно проучване как ще се посрещне един такъм по-голям базар. Представяме трансграничната област с цялото ѝ разнообразие и възможности за пълен обхват на всички селскостопански дейности, каза за БТА председателят на Управителния съвет на Съюза за възстановяване и развитие Иванка Душкова.

В отговор на въпрос тя отговори, че крайната цел на проекта е стимулирането и подпомагането на земеделските производители. По думите ѝ досега са извършени дейности по обучение консултиране на фермерите и разработването на проекти.

Проектът трябва да приключи през октомври тази година. 

Последвайте канала на

Владимир Василев
729 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини