Продължава обезопасяването и издирването на животни от преобърнал се камион в Ловешко

  • 10 юли 2023 16:16

  • 1018
  • 0
Продължава обезопасяването и издирването на животни от преобърнал се камион в Ловешко
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Продължава обезопасяването и издирването на животните от преобърнал се камион в района на село Петревене в Ловешко.

В акцията участват служители на Областната дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) – Ловеч, Българската агенция по безопасност на храните, ветеринарни лекари, общински служители и органите на реда, съобщи изпълняващият функцията директор на ОДБХ д-р Тихомира Въцова, цитирана от БТА.

Тя посочи, че камионът се е преобърнал в крайпътно дере в събота около 23:30 часа в района на луковитското село Петревене. Той е пътувал от Унгария, през Румъния и България, към Турция с всички необходими документи за превоз на животни. В него са били натоварени 52 едри преживни животни.

Камион с 50 крави и телета се обърна в дере

От тях 36 са заловени, като последното е установено преди минути. Издирват се още 16. В резултат на инцидента две животни са с фрактури. Към момента те са настанени в стационарен обект и се полагат грижи за тях. Тридесет и три от идентифицираните животни са насочени към Свиленград.

Д-р Въцова добави, че имат сигнал за намерено животно от друга група. Ще се разделят на два екипа и акцията ще продължи.

Налага се поетапно спиране на движението по пътя София – Русе, в района на село Петревене, където е станала катастрофата, при товарене на открити животни, каза още д-р Въцова. 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1018 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини