Новият земеделски министър Кирил Вътев: Важно е да консолидираме агрохранителната верига от полето до масата

  • 06 юни 2023 19:15

  • 1479
  • 3
Новият земеделски министър Кирил Вътев: Важно е да консолидираме агрохранителната верига от полето до масата
© Министерство на земеделието и храните
Слушай новината Слушай новината

Най-важното е да успеем да консолидираме агрохранителната верига от полето до масата, затова Министерството на земеделието става Министерство на земеделието и храните. Това заяви министър Кирил ВътевКирил ВътевКирил Вътев в член на Управителния съвет на Асоциацията на месопреработвателите и собственик на при встъпването си в длъжност.

„Веригата е неразривно свързана и който не го разбира, ще трябва да го разбере. Целта е по-качествени и повече български храни от български суровини, а не от вносни“, коментира министър Вътев. Той съобщи, че ще работи по въпроса за браншовите организации в агросектора, за да има по-висока ефективност. Земеделският министър допълни, че очаква от екипа си работа, насочена към резултати.

Донев предаде властта на новия кабинет, премиерът Денков: Гърбина да ни е яка

Постът му бе предаден от Явор Гечев, министър на земеделието в служебния кабинет на премиера Гълъб Донев, който заяви, че трябва да има приемственост и благодари на служителите в министерството за свършената работа. Явор Гечев подари на министър Кирил ВътевКирил ВътевКирил Вътев в член на Управителния съвет на Асоциацията на месопреработвателите и собственик на компас с пожеланието никога да не губи вярната посока.

 

Константин Тодоров
1479 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
БАБХ

2023.06.07 | 17:03

3
Сега контрола на БАБХ ще клекне още повече на бизнес операторите.
REALiTi

2023.06.07 | 01:01

2
money first ...
Пепи

2023.06.06 | 21:48

1
Първо трябва в ЮЗДП промени, този новият там уволни много служители.

Добави коментар

Водещи новини