МЗХ с позиция по повод протеста на зърнопроизводителите

  • 13 март 2023 19:18

  • 1993
  • 2
МЗХ с позиция по повод протеста на зърнопроизводителите
© Булфото архив
Слушай новината Слушай новината

Министерството на земеделието работи и винаги е работило в защита на българските производители. В постоянен диалог сме с всички сектори и работим в посока заедно да преодоляваме предизвикателствата, които към момента са свързани с външноикономически фактори. Това се посочва в позиция на аграрното министерство.

По отношение на вноса на зърнени култури, България беше първата държава, която в рамките на Съвета на министрите по земеделие, в края на септември миналата година, поиска отваряне на кризисния резерв.

В последните дни на януари еврокомисарят Януш Войчеховски обяви, че Европейската комисия обмисля отварянето на земеделския кризисен резерв. В момента сме в очакване на решението на Комисията.

В министерството на икономиката се проведе среща във връзка с цените на хранителните продукти

От тази ситуация са засегнати и други държави, с които сме предприели съвместни действия, това са: Полша, Унгария, Румъния и Чехия.

Зърнопроизводителите имат партньор в лицето на Министерството на земеделието в тази ситуация. Това разбиране имаме и от тяхна страна по време на всички срещи, които провеждаме заедно.

Мая Йорданова
1993 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
PaulaFox

2023.03.14 | 00:49

2
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 23 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id369032

2023.03.13 | 20:55

1
Ей много лъжат тия

Добави коментар

Водещи новини