Министър Гечев посети мегафорума за агробизнес, вино и храни в Панаира

  • 21 февруари 2023 13:38

  • 369
  • 0
Министър Гечев посети мегафорума за агробизнес, вино и храни в Панаира
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Днес откриваме осмото издание на мегафорума за агробизнес, вино и храни в Международния панаир Пловдив. Това е едно икономическо събитие, което няма аналог. Това заяви министърът на земеделието Явор ГечевЯвор ГечевЯвор Гечев е роден на 10 юни 1978 г. в Пловдив. По образование е инженер-агроном.   През 2001 г. при посещението си на откриването на международното земеделско изложение АГРА, както и съпътстващите изложби за лозарство и винарство „Винария“ и за храни, напитки, опаковки, машини и технологии „Фудтех“.

Гечев добави, че е изключително радостен да приветства изложението в Пловдив, тъй като това не е просто неговият роден град, но е и градът, който обича най-много.

„Спомням си, когато бях ученик в аграрния техникум недалеч от тук. Обикалях на изложението АГРА и се молих да се кача в някоя от кабините на техниката, изложена тук. Това изложение е водещо за представяне на модерни техники, технологии и продукти и вина”, каза министърът, като добави, че прави впечатление, че тазгодишното изложение е по-голямо, предава Traffiknews.

Явор Гечев: Наблюдават се тежки аномалии при ценообразуването на храните

Министърът заяви, че ще обиколи всички щандове, за да свири собствения си часовник за всичко, свързано със селското стопанство и пожела на земеделците добра и успешна година.

Заместник-министърът на икономиката и индустрията Янко Топалов каза, че за него е чест да вземе участие в най-голямото и най-значимо събитие за вино бизнеса на балканите.

„Панаирът ще бъде домакин на най-креативните и успешни компании в сектора. Компаниите тук са добрия пример за всички фирми у нас. За нас е от изключителна важност да запасим водещите позиции на страната в сектора на винопроизводството. В последните години, страната ни е и на водещи места. Нашите премиум вина могат да се наредят до тези от региони с най-добри вина в Италия и Франция. Страната ни е 10-то място по производство в ЕС”, коментира още Топалов.

На откриването присъстваше и министърът на здравеопазването Асен Меджидиев. Международните изложения АГРА, „Винария“ и „Фудтех“ се провеждат в периода 21-25 февруари 2023 г. под егидата на Министерството на земеделието. Над 600 изложители от над 25 държави ще представят всички направления и сектори на земеделието – наука, практика, технологии, техника, продукти, иновации, услуги и други.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
369 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини