Министър Гечев се похвали: Службите по земеделие работят в ритъм, който не е постиган досега

  • 17 октомври 2022 14:29

  • 461
  • 3
Министър Гечев се похвали: Службите по земеделие работят в ритъм, който не е постиган досега
© Министерство на земеделието
Слушай новината Слушай новината

Службите по земеделие в страната работят в ритъм, който не е постиган досега, и това е в полза на земеделските производители.

Това заяви министърът на земеделието Явор ГечевЯвор ГечевЯвор Гечев е роден на 10 юни 1978 г. в Пловдив. По образование е инженер-агроном.   През 2001 г. при откриването на нов административен център на Общинска служба „Земеделие“ (ОСЗ)-Асеновград, обслужващ и община Лъки. За разлика от стария офис, сега едното от офис-помещенията на ул. „Цар Иван Асен II“ №9 е на партерен етаж и осигурява достъпна среда за гражданите. На събитието присъстваха заместник-кметът на Асеновград Стоян Димитров, заместник-областният управител на Пловдив Иванка Петкова, директорът ОДЗ Пловдив Ангел Личев и други. 

„Министерството на земеделието е точно в тези офиси, в регионалните структури, близо до хората“, каза министърът, който подари икона на Св. Георги на служителите и им пожела да продължат да поддържат постигнатия висок професионализъм и темп на работа.

„Екипът на Министерството на земеделието подготви промени в Закона за подпомагане на земеделските производители, необходими за прилагането на Стратегическия план за развитие на земеделието и селските райони и те трябва да са основен приоритет за следващото Народно събрание, наред с бюджета и законодателните инициативи по Националния план за възстановяване и устойчивост“, подчерта министър Гечев в отговор на журналистически въпроси. Той допълни, че е изключително важно подпомагането по Стратегическия план да тръгне навреме към производителите. 

Явор Гечев: Няма да връщаме "Евролаб" на "Капитан Андреево", държавата държи целия контрол

„Нямаме индикатори за продоволствена криза, прибраното количество зърно надминава многократно нуждите на страната, а производството при млечните продукти е стабилно, но цените растат“, каза министърът. По думите му това е общоевропейски проблем, резултат от войната в Украйна и последвалото поскъпване на енергоносители и торове. 

За пазара на слънчоглед, министър Гечев коментира, че България подкрепя Украйна, като половината от внесените количества в момента са складирани у нас. Той е поставил пред Европейската комисия въпроса за обща европейска солидарност заради затруднената търговия и факта, че зърнопроизводителите не са получавали подпомагане от заложената рекордна подкрепа за земеделския сектор за тази година. Министърът беше категоричен, че подпомагането на земеделския сектор заради пазарните сътресения трябва да продължи и следващата година, тъй като продоволствената сигурност е водещ приоритет, съобщиха от пресцентъра на Министерството на земеделието.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
461 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
стига лъжи

2022.11.06 | 04:06

3
СТИГА ЛЪЖИ ГЕЧЕВ !!!
стига лъжи

2022.11.06 | 04:06

2
СТИГА ЛЪЖИ ГЕЧЕВ !!!
PaulaFox

2022.10.17 | 22:10

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини