Тютюнопроизводители в Европа: Има драстично повишение на производствените разходи тази година

  • 27 септември 2022 12:31

  • 684
  • 0
Тютюнопроизводители в Европа: Има драстично повишение на производствените разходи тази година
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Европейската асоциация на тютюнопроизводителите в Европейски съюз (UNITAB) проведе видеоконферентна работна среща, на която държавите участнички акцентираха в докладите си върху драстично повишените производствени разходи през стопанската 2022 година, а по-южните страни отбелязаха и по-ниските добиви от тютюнева суровина заради отминалото сухо и горещо лято, съобщиха от "Национална асоциация на тютюнопроизводителите - 2010" (НАТ-2010), информира БТА.

Членове на UNITAB са Белгия, Франция, Германия, Гърция, Унгария, Италия, Полша, Португалия, Испания и България от ЕС, плюс Швейцария извън съюза.

Важна точка от срещата бе продължаването на градивен диалог с четирите големи тютюневи компании, опериращи в Европа. Целта е постигане на стабилни и дългосрочни пазари за тютюн, добиван в европейските държави производителки.

Анализирани бяха писма от UNITAB и Европейска междубраншова асоциация (ELTI) в сферата на суровия тютюн в ЕС до най-високите ръководни нива на компаниите, както и отговорът на една от тях към бранша за бъдещо взаимодействие между звената в сектор "Тютюн".

Високо качество на тютюневата реколта заради сушата

Участниците в срещата взеха решение за провеждане на присъствено заседание на UNITAB в Краков, Полша през първата седмица на декември т.г.

Цветелина Кирилова
684 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини