Министър Гечев: Удължаваме срока на конкурса за студент - съветник в политическия ми кабинет

  • 12 септември 2022 14:40

  • 344
  • 0
Министър Гечев: Удължаваме срока на конкурса за студент - съветник в политическия ми кабинет
© Министерство на земеделието
Слушай новината Слушай новината

Следващата седмица ще изберем студента, който ще стане съветник в политическия кабинет на Министерството на земеделието. Това съобщи министърът на земеделието Явор ГечевЯвор ГечевЯвор Гечев е роден на 10 юни 1978 г. в Пловдив. По образование е инженер-агроном.   През 2001 г. при откриването на академичната година в Аграрния университет в Пловдив. Той добави, че срокът за кандидатстване се удължава до 16 септември, за да може повече желаещи да се възползват и да подадат документи за участие, съобщават от пресцентъра на земеделското министерство.

„Този университет има традиции, има и бъдеще, чрез своите преподаватели и студентите. Благодарен съм, че съм научил почти всичко в живота си и в професионалния си път по отношение на земеделието именно тук, в Аграрния университет в Пловдив“, заяви земеделският министър.

По думите му самочувствието, че има знания не по-малки от западните си колеги, се дължи на страхотните преподаватели и състуденти, от които е имал възможността да научи много. Той разказа личните си спомени и впечатления от първия си ден в същия университет: „Стоях на последните редове и не знаех какво искам от живота. Странни ми изглеждаха думите на преподавателите, че в тази стая може би стои бъдещ министър на земеделието. Случи се, и то с мен“.

Министър Гечев обсъди с производители на оранжерийна продукция мерките за подпомагане на сектора

Явор ГечевЯвор ГечевЯвор Гечев е роден на 10 юни 1978 г. в Пловдив. По образование е инженер-агроном.   През 2001 г. се обърна към преподавателите с препоръка да не съдят строго студентите, да им дават шанс да се учат, да работят, дори това да не е по начина, по който традиционно сме свикнали. На студентите обърна внимание, че ги чака много учене,  но и нови емоции. „Използвайте този университет, той е тук за Вас и не забравяйте, че някъде измежду Вас е бъдещият министър на земеделието. Учете, бъдете себе си и се гордейте с университета си“, пожела министърът.

Аграрният министър посочи още, че се надява на една добра година, с по-малко кризи, защото в последните години земеделието е изправено пред много предизвикателства.

 

Константин Тодоров
344 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини