Земеделският министър плаши с уволнения заради теч на информация

  • 02 юни 2022 16:52

  • 1049
  • 0
Земеделският министър плаши с уволнения заради теч на информация
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

България има още няколко дни, за да подготви първите си аргументи по повод 400-те коментари и забележки от писмото, с което Европейската комисия върна Стратегическия план за развитие на земеделието на страната, предава БНР. 

Коментарите ще бъдат дискутирани на 7 юни в Брюксел. 

След срещата на 7 юни Еврокомисията има 3-седмичен срок, в който да отговори дали е съгласна с българските  аргументи, а дотогава текстовете от писмото на ЕК до нашето министерство няма да бъдат публични, обяви агроминистърът Иван ИвановИван ИвановИван Иванов е роден през 1975 в гр. Шумен, завършва средно образование в гр. Шумен в ГПЧЕ „Никола Й..

Пред парламентарната земеделска комисия той призна, че има изтичане на информация за коментарите на Брюксел и отговорните за това служители ще понесат отговорност. 

"За мен е изненада изтичането на тази информация, защото само определен брой хора по списък имат достъп до системата, където са качени бележките. Кой от тях лично ги е изнесъл в публичното пространство, за мен е любопитно и някой ден ако го разберем, ще се разделим с него със сигурност, защото това е изнасяне на служебна информация. Те са по списък, одобрен от Министерския съвет и не прави чест на тия служители да изнасят подобна информация".

Иван Иванов: Не очакваме загуба на европейски средства за земеделие

"Забележките на Еврокомисията по българския стратегически план ще бъдат обявени пред земеделците едва след като Брюксел одобри тяхното оповестяване", каза земеделският министър Иван ИвановИван ИвановИван Иванов е роден през 1975 в гр. Шумен, завършва средно образование в гр. Шумен в ГПЧЕ „Никола Й..

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
1049 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини