Иван Иванов: Ще работим да върнем младите хора в земеделието

  • 30 май 2022 14:11

  • 3572
  • 2
Иван Иванов: Ще работим да върнем младите хора в земеделието
© Министерство на земеделието
Слушай новината Слушай новината

Ще работим да върнем младите хора в земеделието, заяви министърът на земеделието Иван ИвановИван ИвановИван Иванов е роден през 1975 в гр. Шумен, завършва средно образование в гр. Шумен в ГПЧЕ „Никола Й. по време на посещението си в област Монтана. Това съобщиха от пресцентъра на ресорното министерство. 

В Монтана Иванов се срещна с представители на местната власт, посети и животновъдна ферма в с. Расово, община Медковец, и земеделска кооперация в с. Комощица, общ. Якимово. 

По време на разговорите като основен проблем бе поставена липсата на работна ръка и намаляване на младите, които искат да се развиват в земеделския сектор. 

Представителите на местната власт призоваха за диференцирано подпомагане за земеделските производители, които осигуряват работни места и трайна заетост. 

Министър Иванов в Карлово: Трябва да съхраним вековните традиции в отглеждането на рози

Иван Иванова подчерта, че цел на ръководството на министерството е да се подпомагат малките и средни производители и младите хора, за да има приемственост в сектора и той да бъде конкурентоспособен.

Изтъкнати бяха проблемите с високите цени на фуражите и ниската рентабилност на изкупната цена на млякото.

По време на разговорите беше поставен и въпросът за намаляването на количествата традиционни за региона култури, които се отглеждат - плодове и зеленчуци, предимно ягоди и малини. Земеделците призоваха и за подпомагане на пчеларския сектор, като средствата да се разпределят на пчелно семейство.

Константин Тодоров
3572 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2022.05.30 | 14:54

2
Още ли си вярвате? Най-интересното е,че мислите,че и другите ви вярват!

2022.05.30 | 14:21

1
БСП ВИНАГИ "РАБОТИ" ЗА ДА РАБОТИ НЯКОЙ ДРУГ А БСП САМО ДА ПРИБИРА ПАРИТЕ КАТО РОБОВЛАДЕЛЦИ.

Добави коментар

Водещи новини