Спряна е дейността на обект за складиране, преработване и експедиране на дървесина в Етрополе

  • 16 май 2022 15:02

  • 1380
  • 0
Спряна е дейността на обект за складиране, преработване и експедиране на дървесина в Етрополе
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

След извършена проверка от служители на Регионалната дирекция по горите – София е спряна временно дейността на обект за складиране, преработване и експедиране на дървесина в Етрополе, съобщават от Изпълнителната агенция по горите. 

Горските инспектори са извършили проверка на моторно превозно средство, транспортиращо дървесина. Представеният от водача превозен билет е бил издаден същия ден за транспортиране на близо 25 плътни кубически метра едра строителна дървесина до обект за складиране, преработване и експедиране на дървесина в Етрополе. Проверяващите са установили съществени разлики в снимките от фоторегистъра и натоварената в автомобила дървесина. 

Горски инспектори спряха незаконна сеч в землищата на Мирково и Балша

Автомобилът не е бил оборудван с GPS устройство за проверка на движението му. Поради съмнения за незаконно транспортиране на дървесина, горските служители са извършили и проверка в склада получател на дървесината. При прегледа на записите от видеонаблюдението е установено, че същото моторно превозно средство влиза в обекта, натоварено с дървесина, след което го напуска празно. В самия електронен дневник превозният билет за постъпилата дървесина не е вписан. 

За установените нарушения проверяващите са съставили на водача на автомобила два акта, с които са задържани едра строителна дървесина в размер на 24,74 плътни кубически метра от бук и превозното средство. Акт е съставен и на собственика на склада. Работата в обекта е спряна за три дни. Извършена е и проверка на обекта за дърводобив, от който е експедирана дървесината, като нарушения не са открити. 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1380 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини