ГЕРБ саботира сделката за изкупуване на зърно от държавата, обяви земеделският министър

  • 16 март 2022 14:10

  • 3789
  • 18
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

"Сортови семена" отказва да извърши сделката за интервенция на държавата на пазара за зърно, обяви министърът на земеделието Иван ИвановИван ИвановИван Иванов е роден през 1975 в гр. Шумен, завършва средно образование в гр. Шумен в ГПЧЕ „Никола Й. на пресконференция.

Ръководството на "Сортови семена" забавя необходимите мерки, които правителството е взело за защита на препитанието на българския народ в тази сложна международна обстановка. Безотговорно е в момент на умишлена спекула, засягаща цените на горива и основни храни, да се саботират действията на институциите, които са с цел успокояване на пазара. Настоящето ръководство на "Сортови семена" е назначено от правителството на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, което само по себе си поражда много въпроси, добави той.

Преди да вземат подобно решение Бордът на директорите на "Сортови семена" можеше да дойде тук в министерството, да разговаря с министъра и с екипа на министерството, а те изпреварващо, преди да е излязло постановлението в "Държавен вестник", вземат решение по получена незнайно откъде информация. Според нас това може да се случи с една-единствена цел - да саботират държавата. Приканвам ги незабавно да си подадат оставките и да напуснат дружеството, защото това определено поставя под риск всички действия на правителството, заяви Иванов.

Това е грубо и грозно действие от страна на политическа партия ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, защото част от борда на директорите са членове на партията. Това е част от кампанията, която се опитва да постави на колене както държавата, така и българските граждани, които да са поставени в ситуацията или да нямат хляб, или той да е на непосилни цени, подчерта земеделският министър.

Той съобщи, че кабинетът вече разглежда резервни варианти и утре ще бъде обявено дружество, което да извърши купуването на зърното. Дружеството е 100% собственост на Министерството на земеделието. Условията за изкупуване ще бъдат тези, поставени от Държавния резерв, уточни Иван ИвановИван ИвановИван Иванов е роден през 1975 в гр. Шумен, завършва средно образование в гр. Шумен в ГПЧЕ „Никола Й..

Директорът на Софийската стокова борса: От началото на март няма никакви сделки за зърно, всеки изчаква цените на държавата

Министърът на земеделието съобщи, че закупеното от държавата зърно ще се съхранява в складове на търговци и производители. В момента, по наша информация, у нас има складове за около 14 млн. тона зърно. Наличните количества в страната до миналата седмица бяха около 2 млн. тона зърно. Това означава, че има достатъчно складови площи, коментира Иванов.

Земеделският министър посочи, че компетентните институции правят проверка за спекула на пазара на олио. Нашето становище, както и това на Министерството на икономиката, е, че има изкуствено завишаване на цените, отбеляза Иван ИвановИван ИвановИван Иванов е роден през 1975 в гр. Шумен, завършва средно образование в гр. Шумен в ГПЧЕ „Никола Й..

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3789 18

Свързани новини

Коментари 18

Добави коментар
МАНИПУЛАЦИЯ

2022.05.06 | 19:11

18
ГЕРБ саботира сделката за изкупуване на зърно от държавата, обяви земеделският министър. земеделския ПЕДЕристър, да не си отварям с детайли устата, за пореден път се изгъзи. Това е в кръвта му!
vale_karo

2022.03.19 | 19:38

17
Нищо ново не е научено,нищо старо не е забравено.Дано не сте късопаметни.Спомнете си 1996 година и как се сваля правителство.
баба гицка

2022.03.16 | 17:45

16
стига с тези глупости - дори нищо ново не можете да измислите - на кривата ракета, космоса и пречи - мошеници
Petar

2022.03.16 | 16:38

15
Червен боклук такъв махай се да не ти гледам мазната и гнусна мутра! Оставка и нищо друго!
toma neverni

2022.03.16 | 16:38

14
po4nete da kalnete boiko i 6te vidite kolko barzo se spomina kradeca
perko dalaverko

2022.03.16 | 16:37

13
do koga ne se is4egarka gerb ot korenite darjavata nema sa opravi
неда

2022.03.16 | 15:45

7
ГЕРБ мръсници Бойко се самоизяжда от вътре защото не може той да открадне...
К. У. Р за БСП и боклука радеффф

2022.03.16 | 16:18

12
изяж си сама миризлива п.утка болшевика к.урвооо!
Хм...

2022.03.16 | 16:16

11
Бе , то ГЕРБерските младежи вдигнаха и цените на тока, на бензина , на олиото , дори продадоха тихомълком зърното от държавния резерв/както за секунди газа от Чирен/ та сега се "налага" да изкупуват количества за допълването му... Много лоши тие от ГЕРБ бе.....А в правителството само гении - икономически, политически и финансови....Да им се не нарадваш...
Ние

2022.03.16 | 16:16

10
Никой не ви вярва, че ще купувате. А и не сте предложили никаква цена. Какъв Бойко ви гони.
Хм...

2022.03.16 | 16:16

9
Бе , то ГЕРБерските младежи вдигнаха и цените на тока, на бензина , на олиото , дори продадоха тихомълком зърното от държавния резерв/както за секунди газа от Чирен/ та сега се "налага" да изкупуват количества за допълването му... Много лоши тие от ГЕРБ бе.....А в правителството само гении икономически, политически и финансови....Да им се не нарадваш...

Добави коментар

Водещи новини