Министерство на земеделието остава отворено за диалог със сектор „Плодове и зеленчуци”

  • 15 март 2022 18:22

  • 2916
  • 0
Министерство на земеделието остава отворено за диалог със сектор „Плодове и зеленчуци”
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

След проведени срещи със сектор „Плодове и зеленчуци”, Министерство  на земеделието положи огромни усилия и пое ангажимент да удовлетвори исканията на бранша по отношение на междусекторното разпределение на Ковид помощите, посочват от пресцентъра на ведомството във връзка с информацията, че секторът излиза на протест.

„На 16 март представителите на бранша са поканени на среща в министерството, на която да бъде представено разпределението на Ковид помощите, което отговаря на техните искания. До момента Министерство на земеделието не е излизало с позиция за разпределението на бюджета между двата сектора. Решение ще бъде взето след постигнат консенсус, а не на база на проведени предварително консултации”, отбелязват от земеделското министерство.

„Официалната позиция на министерството ще бъде изразена с изпращането на нотификацията на държавната помощ към службите на ЕК. Дадена е възможност срещата да бъде проведена и онлайн. Министерство на земеделието остава отворено за диалог и ще очаква утре всички желаещи да се включат присъствено или онлайн, се казва още в прессъобщението.

Производителите на плодове и зеленчуци излизат на протест

Константин Тодоров
2916 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини