Заличават животновъдни обекти в Котелско заради безстопанствени животни

  • 27 юли 2021 15:48

  • 2564
  • 0
Заличават животновъдни обекти в Котелско заради безстопанствени животни
© Pixabay

Животновъдни обекти в котленското село Медвен са в процедура на заличаване, а удостоверенията за регистрацията им ще бъде обезсилена заради груби нарушения, съобщават от областната администрация в Сливен.

Областният управител е бил информиран за това с писмо от зам.-министъра на земеделието доц. д-р Крум Неделков.

Безпризорно агне оцеля на Гергьовден

Безнадзорните животни в Медвен унищожават посеви, градини и имущество и създават риск от тежки катастрофи по пътищата в района, се посочва в съобщението.

В отговор на сигналите от местни хора е била разпоредена проверка спрямо жителка на селото, която има отношение към четири животновъдни обекта. Три от тях са в полуразрушен бивш овцекомплекс в землището на с. Медвен, а един е пасище, в землището на с. Градец, с официално регистрирани 171 животни.

Областният управител на Сливен сезира министри по сигнали на граждани и производители През 2019-2020 г. от ОДБХ-Сливен са били издадени шест акта с наказателни постановления за отглеждане на животни в нерегистриран обект и за други административни нарушения. През юли т.г. отново е извършена проверка. След нея е издадена заповед на директора на ОДБХ за заличаване на регистрациите.

Предстои проверка по схемите за обвързано с производството подпомагане на животните.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2564 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини