С бюджет от над 422 млн. лв. започва приемът на проекти за инвестиции в земеделските стопанства

19 април 2021 20:27

С бюджет от над 422 млн. лв. започва приемът на проекти за инвестиции в земеделските стопанства
© Novini.bg
2369 0

От днес започва приемът на заявления за подпомагане по подмярка "Инвестиции в земеделски стопанства" от Програмата за развитие на селските райони, съобщават от пресцентъра на Министерството на земеделието, храните и горите.

Общият бюджет на процедурата по подмярката е 422 218 104 лв. Минималният размер на помощта за един кандидат е 29 337 лв., а максималният - до 2 933 700 лв.

Предимство се предоставя за проектни предложения, насочени към прецизно и екологосъобразно земеделие. Ще бъдат подпомагани инвестиции за дейности в чувствителните сектори - "Плодове и зеленчуци", "Животновъдство" и "Етеричномаслени и медицински култури". Приоритетни ще бъдат и проекти за напояване на селскостопански култури, отглеждани в земеделските стопанства. В изпълнение на приоритетите на Министерство на земеделието, храните и горите, ще се подпомагат млади земеделски стопани, дейности, свързани с подобряване качеството на земеделски продукти, както и такива, осигуряващи възможност за производство на биологична продукция, съобщават от министерството.

Министър Танева: Постигането на зелените цели не може да се осъществи единствено чрез ОСП

Приемът е насочен към инвестиции за внедряване на нови продукти, процеси и технологии в земеделските стопанства, както и обновяване на производството.

По процедурата е предвидено изцяло електронно подаване и оценка на проектните предложения, което ще се извършва чрез Информационната система за управление и наблюдение.

Крайният срок за подаване на проектни предложения е 23 юли 2021 г., информират от министерството.

Novini.bg
2369 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини