ДФ „Земеделие“ изплаща 90 млн. лв. помощи на производители на плодове и зеленчуци

01 март 2021 09:49

ДФ „Земеделие“ изплаща 90 млн. лв. помощи на производители на плодове и зеленчуци
© Pixabay
430 1

Държавен фонд „Земеделие“ днес ще изплати 90 млн. лв. подпомагане на производителите на плодове и зеленчуци. Някои от ставките са завишени с над 50% спрямо субсидиите през миналата година, информира БНР.

Най-високото увеличение на ставките с 54 на сто е при картофите, лука и чесъна. При повечето от основните плодове подпомагането е завишено с 20%, каза преди дни ресорният министър Десислава Танева.

Тя обясни скока с прехвърлените 140 млн. лева от селската програма директните плащания. И допусна, че коректните градинари ще получат повече и заради увеличените проверки и отстраняване на коректните.

До 12 март се удължава приемът по новата мярка за информиране в лозаро-винарския сектор

В миналогодишната кампания бяха установени над 11 000 дка площи, заявени по схемите за обвързано подпомагане, върху които не бе намерен нито един зеленчук. През годините злоупотребите от т.нар. чертожници, които само посочват площите, без дори да ги засяват, имаше с тикви, картофи и домати. Това доведе до засилени проверки от ДФ „Земеделие“.

Все още обаче няма публична информация кои са нарушителите и как са санкционирани. 

Novini.bg
430 1

Свързани новини

Коментари (1)

Добави коментар
присмехулник

2021.03.08 | 20:48

33544
АБЕ ТЪПЪНАРИ АЙ ПОНЕ СМЕНЕТЕ СНИМКАТА ЩОТ ТИЯ ПОРТОКАЛИ НЕ СА В БЪЛГАРИЯ НО ТО КАКВО ДА СНИМАТЕ КАТО НЯМА ВЕЧЕ ПЛОДОПРОИЗВОДСТВО УБИХТЕ ГО ТО ЗАТОВА И СНИМКАТА Е ЧУЖДА - АБЕ РЕДАКТОРИТЕ ЩО ГОВОРИТЕ ЗА БЪЛГАРСКИ ПЛОДОВЕ И СЛАГАТЕ СНИМКА НА ДЪРВО С ПОРТОКАЛИ ВИЕ ИЗОБЩО КЪДЕ ВИ Е АКЪЛА НЕ ЗНАЕТЕ ЛИ КАКВО ПЛОДОВЕ РАСТАТ В БЪЛГАРИЯ - МАЛОУМНИ ПОДЛОГИ

Добави коментар

Водещи новини