Проверяват състоянието на пчелните семейства у нас

28 февруари 2021 16:11

Проверяват състоянието на пчелните семейства у нас
© Pixabay
1522 1

Областните дирекции по безопасност на храните започват от утре проверки в цялата страна на здравословното състояние на пчелните семейства и тяхната регистрация. Тоав съобщиха от Българската агенция по безопасност на храните.

Целта на контрола е проследяване на общото здравословно състояние на отглежданите пчелни семейства, броя на отпадналите и причините за това, броя на декларираните и отглежданите към момента на проверката пчелни семейства, както и наличието на жизнени пчелни семейства в кошерите.

Проверките не отменят и няма да възпрепятстват ежегодните пролетни профилактични прегледи на пчелните семейства по Програмата за надзор и контрол на болестите по пчелите. Те ще се извършват от началото на април 2021 г.
От утре земеделските производители ще известяват пчеларите за предстоящи третирания единствено през електронната платформа ЕПОРД.

Novini.bg
1522 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Росен

2021.02.28 | 16:39

1
Тъпи гадни чиновници. Само изисквания, проверки, наредби излишни бюрократични зависимости и нищо полезно или нормално за хората грижещи се и отглеждащи пчели.

Добави коментар

Водещи новини