Собственици на гори от Търговищко подадоха рекордно много заявления за продажба през 2020 г.

03 февруари 2021 14:15

Собственици на гори от Търговищко подадоха рекордно много заявления за продажба през 2020 г.
© pixabay
482 0

В Североизточна България през 2020 година най-много заявления за продажба на частни гори са постъпили от собственици от област Търговище, съобщават от пресслужбата на Североизточното държавно предприятие, ден преди началото на кампанията по изкупуване на частни гори.

За целта държавата отделя 2 милиона лева през тази година. Със сумата ще разполагат шестте държавни предприятия, които ще приемат документи от собствениците, а във всяко едно териториално поделение има служител, който ще оказва съдействие на собственици на гори, които желаят държавата да им ги купи.

Държавните предприятия ще инвестират до 2 млн. лв. за закупуване на частни горски имоти през 2021 г.

Идеята е към държавните гори да бъдат присъединени малки имоти, които не могат да бъдат обслужвани и поддържани в добро състояние от настоящите им собственици, уточняват от СИДП, допълва БТА.

Собствениците на гори, които желаят държавата да им ги купи, трябва да подадат заявление до 7 май 2021 г. Това ще става както на място в съответното държавно предприятие или горско/ловно стопанство по местонахождение на имотите, така и чрез пощата или куриер. предприятието могат да открият телефон на служителите от всяко едно поделение отговорни за кампанията.

Мая Йорданова
482 0

Свързани новини

Коментари (0)

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини