Субсидиите за фермерите ще се изплащат по-рано от обичайното

  • 06 януари 2021 19:04

  • 7088
  • 2
Субсидиите за фермерите ще се изплащат по-рано от обичайното
© gettyimages

Изплащането на субсидиите за фермерите тази година ще започне по-рано от обичайното, съобщават от Държавен фонд "Земеделие".

Според изготвения от Фонда индикативен график първото финансово подпомагане ще влезе в сметките на земеделците още на 10-и януари. Между 10-и. и 20-и януари ще бъде платена помощта за говеда и биволи, обещават от фонд “Земеделие“.

ДФ "Земеделие" преведе 683 млн. лева по схемата за единно плащане на площ за Кампания 2020

Тютюнопроизводителите ще очакват парите си след 10-и февруари. След 20-и започват агроекологичните плащания. Най-чаканите субсидии, свързани със схемите за обвързана подкрепа за плодове и зеленчуци, тази година ще са с месец по-рано.

Преводите по 7-те отделни схеми ще бъдат направени още в края на февруари. В средата на март, обвързана подкрепа ще получат производителите на картофи лук, които в момента доказват произведена и продадена продукция.

Зелените плащания ще са в средата на април. През май фермерите ще чакат субсидията си за “Натура 2000“, а още в началото на юни Фонд “Земеделие“ ще разплати окончателно парите по схемите за обработваеми площи, за млади фермери и за дребни земеделски стопани.

Мая Йорданова
7088 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Народа

2021.01.06 | 23:20

2
Аз съм платен гeй и лапам цигaнски меки пишки и пия рaзвалeна спeрма сутрин обед и вечер. всяка вечер най добрия психиaтър в софия ми чете приказки за лека нощ, но аз се измъквaм от креватчето за да пия още мангaлcка спeрмa и да трoля в novini.bg понеже мама ми каза че съм непослyшно мoмче

2021.01.06 | 22:26

1
И все пак ПРЕДИ или СЛЕД "изборите"?!

Добави коментар

Водещи новини