От 30 октомври се отваря прием по схема за подпомагане на животновъдите с европейски пари

От 30 октомври до 25 ноември 2020 г. се отваря прием по схемата de minimis на животновъди за покриване на разходите за клане, транспорт и административни документи в сектор "Говеждо месо". Бюджетът на помощта е 1,5 млн. лева. Средствата ще бъдат изплатени до 13 декември, съобщава ДФ "Земеделие".

Финансовата подкрепа има за цел да подпомогне родните производители да реализират отгледаните от тях говеда при въведеното извънредно положение у нас заради пандемията от коронавирус (COVID-19).

Удължават се сроковете за прием на заявления и отчитане по схемите за държавни помощи

Говедата, предназначени за клане следва да са отглеждани поне 6 месеца до датата на клане в стопанството на земеделския стопанин, кандидат по помощта.

Те трябва да бъдат продадени от стопанството директно на кланица за клане, заклани на ишлеме или в собствения кланичен пункт на земеделския стопанин. Необходимо е продадените и заклани животни да бъдат на възраст от 12 месеца включително до навършване на 24 месеца.

Помощта се предоставя за животните, заклани и реализирани в периода 1 август - 18 ноември 2020 г. Размерът на подпомагането е до 150 лв. на заклано говедо, пише в съобщението. Указанията по схемата са публикувани на сайта на ДФ "Земеделие".

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Земеделие

още

Анкета

Кое място ще посетите първо след разхлабването на мерките?

Кое място ще посетите първо след разхлабването на мерките?

Избрано от Интернет