Националният съвет по храните има за цел да отговори на потребителските нужди

  • 05 октомври 2020 17:54

  • 413
  • 0
Националният съвет по храните има за цел да отговори на потребителските нужди
©

Националният съвет по храните има за цел да отговори на потребителските нужди.

Това заяви министърът на земеделието, храните и горите Десислава ТаневаДесислава ТаневаДесислава Танева е родена на 9 юни 1972 г. в град Сливен. През 1990 г. завършва ПМГ "Добри при откриването на първото заседание на Националния съвет по храните, което се проведе чрез видеоконферентна връзка, съобщиха от Министерството на земеделието, храните и горите /МЗХГ/.

Десислава ТаневаДесислава ТаневаДесислава Танева е родена на 9 юни 1972 г. в град Сливен. През 1990 г. завършва ПМГ "Добри е предложила възлагане на експертно изследване на потребителските очаквания. "По този начин ще стъпим на научна база за очакванията на потребителите при обсъждането на бъдещите политики и общата визия за управление на сектора.

Най-важната задача за всички нас е потребителят да остане удовлетворен, когато отиде в магазина и да плаща справедлива цена", е отбелязала тя. По време на срещата земеделският министър е съобщила, че е направена необходимата организация за преиздаването и приемането на административни актове във връзка с приетите промени в сектор храни, а именно Закон по храните и Закон за управление на агрохранителната верига. Членовете на съвета са били запознати с изготвените проекти на нормативни актове, във връзка с приемането на тези закони.

На днешното заседание са били избрани двама заместник-председатели на Националния съвет по храните. Това са министърът на здравеопазването проф. Костадин АнгеловКостадин АнгеловКостадин Ангелов е роден на 7 юни 1977 г. Завършва Медицинския университет в София през 2004 г. и председателят на Националната лозаро-винарска камара Йордан Чорбаджийски, избран от браншовите асоциации.

В съвета влизат представители на редица държавни институции, сред които Министерство на икономиката, Министерство на околната среда и водите, Министерство на труда и социалната политика, Министерство на образованието, Национално сдружение на общините в Република България, БАБХ, Центърът за оценка на риска по хранителната верига, както и представители на браншовите организации на производители, преработватели и/или дистрибутори на храни.

Последвайте канала на

Novini.bg
413 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини