Над 1000 заявления са подадени в първия ден от приема по мярка COVID

В първия ден от приема по мярка 21 „Извънредно временно подпомагане за земеделските стопани и малки и средни предприятия, които са особено засегнати от кризата, предизвикана от COVID-19“ от Програмата за развитие на селските райони за периода (ПРСР) 2014 – 2020 г бяха подадени над 1000 заявления. Това съобщиха от пресцентъра на МЗХГ.

Във всяка от областите Бургас, Хасково и Силистра са подадени по над 100 заявления, а в Пловдив близо 170. Към момента в областите Видин, Враца и Кюстендил няма земеделски производители, заявили помощ по мярката. Припомняме, че от днес започна приемът по подмерките COVID 1 и COVID 2.

Подмярка COVID 1 е с бюджет 93,5 млн. лева. Тя обхваща секторите - „Плодове и зеленчуци", „Маслодайна роза" „Винени лозя", „Декоративни растения", „Животновъдство" (говеда, биволи, овце и кози) и „Пчеларство". Подмярка COVID 2 е с бюджет 5,5 млн. лева и обхваща всички останали направления в областта на растениевъдството и "Животновъдство" (свине и птици). Приемът по двете подмерки ще продължи до 21 септември.

От 19 август започва прием по подмерки COVID 1 и COVID 2

След приема на заявления за подпомагане, ДФ „Земеделие” извършва административни проверки на представените документи от кандидатите и след това одобрената финансова помощ се изплаща.

Съгласно изготвения от ДФЗ индикативен график за плащанията до края на годината, еднократната финансова помощ по подмярка COVID 1 ще се изплаща в периода 28 септември – 2 октомври 2020 г. Плащанията по подмярка COVID 2 ще са в периода 10 ноември – 20 ноември 2020 г.

Коментари

 1. 2020.08.20 | 17:21
  Много научни открития и технологии са свързани с извън земните. Много често в сънищата на изобретатели показват чрез телепатия какво трябва да направят. Дори и на екстрасенси са помагали в сънищата. Като лечителите са били обикновени хора и те им показват какво да правят и дори все едно им движат ръцете. Силата на мисълта е велико нещо но все още не сме я овладели. Има хора които чрез телепатия и контролиране на мисълта могат да направят да ви удари ток или да паднете Други умеят за кратко време да лежат във въздуха, други върху вертиканото си тяло да задържат предмети без да ги докосват. Това е силата на мисълта. След хиляди години ще достигнем някой техники на извън земните при условие че спрат да се развиват технически и стоят на едно място или вървят срещу нас.
 2. 2020.08.20 | 17:02
  Извън земните могат да се предвижват в други измерения чрез телепатия като контролират мисълта си и душата им бързо се пренася дори и на други планети. Това се случва със всички нас във сънищата , но не можем да контролираме мисълта си. Почти всички сме сънували как падаме в дълбока пропаст или се движим бъзо в някакъв тунел. Но хората с които разговаряме в сънищата се познаваме поименно. но когато се събуждаме на много от тях сме забравили имената и как изглеждат. В сънищата душата на човека се телепортира в друго измерение и си спомня за предишен живот. Дори човек може в съня от предишният си живот да е от друг пол от този който е в момента.При телепортиране на душата си човек като се събужда осеща; нещо подобно когато се вози в автомобил с бърза скорост и резко удря спирачки. Усеща се че тялото му се придвижва напред. Това е душата която се телепортира обратно в тялото. Но за жалост не умеем да управляваме душата си когато поискаме.За извън земните това не е проблем.
 3. 2020.08.20 | 16:34
  От хиляди години извън земните са сред нас. Човечеството е научен изкуствен експеримент. за тях хората са им като домашни любимци. С тяхната невероятна техника, хората ги мислят за богове. Грешно е твърдението че хората са произлезли от маймуна. Има едно село в Перу, където 12 годишни деца като се събудят са със сменен пол. Това не са единични случай. Има стотици доказани аномалий по света както са житните кръгове които носят някакви послания, Пирамидите, Цричина дупка в България, гроба на египетската богиня Бастет който е в България в странджа планина до границата с Турция. Появяват се за една нощ огромни цилиндрични дупки по света. Непрекъснато се наблюдават НЛО с различна форма по големина, които рязко се движат в различни посоки с невиждана скорост по някога. Различни са по големина и дори както летят могат да влизат едно в друго. НЛО са като на авио шоу, показват най нови технологий. Трябва да се примирим с мисълта че с технологията която притежават, в сравнение с нас те са като богове.
 4. 2020.08.20 | 16:02
  Извън земните непрекъснато са сред нас. Дори е доказано че съществуват няколко хиляди години преди нас.Това означава че технологията която притежават е по напред от нашата с хиляди години. Дори и в сънищата си нямаме представа за тяхната невероятна технология. В Китаи са открити древни рисунки върху скали със съвременни космически кораби. Следователно преди хиляди години е имало извън земни цивилизаций които са идвали на земята. В САЩ са открити древни мини отпреди хиляди години, където скалите са рязани с непозната технология.В Индия при разкопки са открити скелети на хора които достигат до 12 метра големина. Главата на скелета е по голяма от багера които я изкопал. В пустинята Наска в Перу има огромни рисунки които се виждат от космоса. Това са рисунки на животни и други предмети. Приличат на обозначителни знаци които се виждат добре от самолет. Има още стотици доказателства за съществуването на извън земни същества. Властите по света знаят за съществуването им но забраняваха да се пише за тях. Хората са мислели извън земните за богове защото вършели невероятни неща и са летели с госмически кораби преди хиляди години. Вярвам в Господ, но и той е извън земен. Извън земните ни наблюдават непрекъснато като риби в аквариум. Дори ни четат мислите и могат безпроблемно да говорят на всякакъв език.Могат да бъдат невидими когато поискат и да се телепортират. Съмнително е дали не са ни създали по изкуствен начин.Това вече и човечеството може да го прави след хиляди години след като те са го направили. Трябва да се търси официален контакт с тях само по мирен начин, защото ако поискат могат да ни унищожат.
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Земеделие

още

Анкета

Страхувате ли се за работното си място в условията на пандемията?

Страхувате ли се за работното си място в условията на пандемията?

Избрано от Интернет