Ново огнище на африканска чума по свинете в Плевенско

  • 18 декември 2019 12:00

  • 4174
  • 2
Ново огнище на африканска чума по свинете в Плевенско
© Pixabay

В Плевенска област е обявено ново огнище на заболяването африканска чума по свинете. Положителната проба е от отстреляно диво прасе на остров Байкал край Белене.

В Плевенската областна дирекция по безопасност на храните е получена положителна проба за мерките, които се предприемат.

Очаква се също така и заповед на директора на Регионална дирекция по горите-Ловеч по отношение на лова. В радиус-зона А, която представлява кръг около мястото, където е отстреляно прасето, с радиус един километър, се забранява ловът и се води само претърсване за трупове на умрели прасета. В другите две подзони има разрешен лов, като в следващата без кучета, в третата, най-външната зона, може да се ползват кучета, но в определена посока от центъра към периферията.

По принцип обстановката в областта е спокойна. Няма нови случаи на африканска чума при домашни свине, съобщава БНР.

Последвайте канала на

Novini.bg
4174 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Риг

2019.12.18 | 17:24

2

Не Ви ли стана ясно, че докато не изядем китайските(умъртвени с превантивни УЖ цели) прасета които се препращат в Испания и от там по нашине магазини.....няма да престане тази истерия с чумата. Забележете на етикетите на свинското ИСПАНИЯ!!!

2019.12.18 | 12:54

1

ha taka de ako ne beshe cumata kak goliamite evropeiski proizvoditeli shtiaha da si prodavat svrah proizvodstvoto na meco.

Добави коментар

Водещи новини