Земеделските стопани могат да подават възражения за площите, допустими за подпомагане за 2019

  • 02 декември 2019 13:52

  • 412
  • 1
Земеделските стопани могат да подават възражения за площите, допустими за подпомагане за 2019
© pixabay

От днес земеделските стопани ще могат да проверят дали заявените от тях площи попадат изцяло или частично в обхвата на проекта на специализирания слой "Площи, допустими за подпомагане" за кампания 2019. Справките се извършват в Система за електронни услуги (СЕУ) на Държавен фонд "Земеделие" - Разплащателна агенция (https://seu.dfz.bg/), съобщават от пресцентъра на Министерството на земеделието, храните и горите.

Проектът е одобрен със заповед на министър Десислава ТаневаДесислава ТаневаДесислава Танева е родена на 9 юни 1972 г. в град Сливен. През 1990 г. завършва ПМГ "Добри и е предаден на ДФЗ - РА за извършване на кръстосани проверки, калкулации и изплащане на субсидии по схеми и мерки за директни плащания на площ.

При несъгласие с посочените данни, кандидатите могат да подават възражения автоматично до 13 декември т. г. включително от Система за електронни услуги (СЕУ) - ДФЗ. За подпомагане с регистрация в СЕУ стопаните ще могат да генерират възражения от личните си профили в системата, а останалите - от публичната част на системата. Възраженията ще се приемат и в Областните дирекции "Земеделие".

Изтича крайният срок за компенсация за природни бедствия

При затруднение в проверките на данните или при подаване на възраженията кандидатите могат да се обърнат за помощ към областните и общинските служби по земеделие към Министерството на земеделието, храните и горите. След разглеждането на всички постъпили възражения ще бъде подготвен и финалният специализиран слой "Площи, допустими за подпомагане" за кампания 2019.

На базата тази актуализирана информация ДФЗ - РА ще извърши окончателните оторизации по схемите и мерките на площ.

Мая Йорданова
412 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
240 Ай дука ви докараха до тука

2019.12.03 | 09:24

1

Това е хубаво,ама какъв е адреса на Арменския поп!?

Добави коментар

Водещи новини