Десислава Танева: Пикът на африканската чума премина, но не и кризата

  • 01 октомври 2019 13:05

  • 1013
  • 4
Десислава Танева: Пикът на африканската чума премина, но не и кризата
© Булфото (архив)

От днес ще бъдат намалени ограничителните зони в страната, обособени заради случаите на Африканска чума по свинете.

Това каза в Първомай министърът на земеделието, горите и храните Десислава ТаневаДесислава ТаневаДесислава Танева е родена на 9 юни 1972 г. в град Сливен. През 1990 г. завършва ПМГ "Добри, цитирана от БТА. Тя добави, че това ще стане след анализ на епизоотичната обстановка. По думите й пикът на заболяването е преминал, но не и кризата. До момента в страната са регистрирани 79 огнища, които обхващат 200 квадратни километра. Загубите за бранша са около 20 процента. В засегнатите от заразата райони, близо 8 процента от територията на страната, бяха забранени горскодобивните дейности за два месеца. Дърводобивът ще бъде разрешен, но според Танева забраните не бива да оказват влияние върху цената на дървения материал.

Земеделският министър каза още, че с цел да не се допуска птичи грип в стопанствата в страната са предприети превантивни мерки и проверки, и до момента не е регистриран нов случай на това заболяване.

В Първомай Десислава ТаневаДесислава ТаневаДесислава Танева е родена на 9 юни 1972 г. в град Сливен. През 1990 г. завършва ПМГ "Добри откри нови производствени мощности в предприятие за производство на лютеница, изградени по ОП "Развитие на на селските райони", на стойност 5 милиона лева. Предприятието произвежда традиционна българска лютеница от местни сортове и в него работят около 110 работници, каза управителят Георги Банялиев.
 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1013 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Патриот

2019.10.01 | 21:00

4

Защо ядем поолски домати, които зреят чак през септември. Ядем вносни плодове и зеленчуци без всякакъв вкус. Къде са българските? Къде отиде селското ни стопанство? Пак ли ще внасяме месо от военните запаси на някои държави, които си подменят резервите за военно време с по-нови запаси? А ние да ядем остарялото им месо, което внасят за центове, а ни го продават за десет-18 лева килограма? Затова ли унищожихте овцете, козите и свинете?

ветеринар

2019.10.01 | 20:34

3

продажници долни мръсници изтормозихте хората с тази измислена чума

na

2019.10.01 | 15:59

2

на бесилото

2019.10.01 | 13:43

1

А бе герберско калинко .До вчера тръбеше че сте овладяли чумата ,че всичко е под контрол и че няма нови огнища , аднес говорите друго и че всеки ден се появяват нови огнища .Не ви ли е срам да се подигравате с съдбата на животновъдите и животновъдството

Добави коментар

Водещи новини