Нов случай на африканска чума при диво прасе е регистриран в Ловешко

  • 24 септември 2019 13:03

  • 2037
  • 3
Нов случай на африканска чума при диво прасе е регистриран в Ловешко
© Pixabay

Нов случай на африканска чума при диво прасе е регистриран в Ловешка област. При отстреляни четири диви свине в района на троянското село Дебнево, пробата на едно от тях е с положителен резултат. Това съобщи директорът на Областната дирекция по безопасност на храните д-р Росен Федерчев. Прасето е отстреляно на 50 метра от границата на областите Ловеч и Габрово.

По думите на Федерчев определена е 200 кв. км зона около случая на африканска чума. Вече е започнало претърсване за умрели диви свине в тази зона от служители на Северозападно държавно предприятие.

Със заповед на директора на Регионалната дирекция по горите в Ловеч е определена и зоната, в която няма да се извършват дейности като дърводобив, транспортиране на дървесина, лов, събиране на билки и гъби. Ограничава се и достъпът на хора и животни.

Федерчев добави още, че следващата седмица, след направеното предварително претърсване в зоната, след решение на Областната епизоотична комисия, може да се разрешат някои неотложните дейности.

,,Предприемат се спешни мерки за организиране на контролно-пропусквателни пунктове на горските пътища. Прави се анализ на ситуацията по отношение на пътища, комуникации в района'', каза още д-р Росен Федерчев.

Последвайте канала на

БТА
2037 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Другия

2019.10.01 | 21:15

3

Не за араби и африканци, а за военни бази. Затова затвориха и АЕЦ и газовите проводи, да не е много големо поражението, когато започнат да хвърлят ракети срещу нас. Нали ни подготвят за бойно поле? Кой унищожи предприятията - заводи, фабрики, кооперативи? Културата, просветата, науката? Селското стопанство? Кой унищожи държавата? Толкова ли са далече тези хора, че не можете да ги откриете и нащажете. България вече я няма!!! Спрете ведната износа на златото и започнете да възстановявате икономиката, създадена при социализма! Вече сме не във феодалния, а в робовладелския строй, в колониалния свят. И Африка ни изпревари? Ало, Г Е Р Б !? Стига с тези "магистрали" и козметични санировки. На запад санират като укрепват железобетонните връзки между етажите, а не нанасят мазилки по фасадите - това ли ви е санирането. Също като магистралите - боклук. Цялата държава е заприличала на УЛ. "ГРАФ ИГНАТИЕВ"!!! Горкият граф, той работеше в интерес на България, а ние каква улица сме направили на неговото име?

Мими

2019.10.01 | 21:05

2

Защо не пуснете и една чума по хората? И без това останахме малко на брой, бързо ще разчистите терена? За кого го подготвяте? За араби и африканци ли? Меркел да си прибира гостите и да ги връща там откъдето ги е поканила, тя им знае адресите!!!!!!!!!

От Дебнево

2019.09.28 | 21:46

1

От четирите прасета дадохме четири проби от едно прасе и какво излезе трите проби отрицателни и една проба положителна как става това

Добави коментар

Водещи новини