Десислава Танева: 5,4 млн. тона пшеница е очакваната реколта тази година

  • 25 юни 2019 11:41

  • 478
  • 0
Десислава Танева: 5,4 млн. тона пшеница е очакваната реколта тази година
© Министерство на земеделието

Страната ни очаква поредна добра година в зърнопроизводството, като по прогнозни данни общият добив на пшеница ще бъде около 5,4 мнл. тона. Това съобщи министърът на земеделието, храните и горите Десислава ТаневаДесислава ТаневаДесислава Танева е родена на 9 юни 1972 г. в град Сливен. През 1990 г. завършва ПМГ "Добри, която даде старт на жътвената кампания в община Сливен. Тя допълни, че според обследванията на Областните дирекции "Земеделие", посевите са в добро състояние, а на реколтиране в цялата страна подлежат 11 340 000 дка, съобщиха от пресцентъра на Министерството на земеделието и храните.

В България има земеделски производители с висока административна и мениджърска грамотност, които са конкурентноспособни на водещите земеделски страни в Европа, категорична бе министър Танева. По отношение на изкупната цена на пшеницата, тя заяви, че зависи изцяло от изцяло зависи от международните изкупни цени.

Десислава ТаневаДесислава ТаневаДесислава Танева е родена на 9 юни 1972 г. в град Сливен. През 1990 г. завършва ПМГ "Добри уточни, че в България близо 70% от всички зърнени култури се изнасят, така че това е факторът, който определя цената. Зърнопроизводителите имат добро браншово сдружаване, което е различно от сдружение на производителите, с цел маркетиране на продукцията и реализация.

Министърът на земеделието посочи още, че предстои важен период за сектора, защото очакванията са до края на тази година да се приеме многогодишната финансова рамка и да се финализират регламентите, които ще определят законодателството за следващия програмен период на Общата селскостопанска политика (ОСП). Независимо от предложените намаления, в България директните плащания почти запазват нивата си.

Десислава ТаневаДесислава ТаневаДесислава Танева е родена на 9 юни 1972 г. в град Сливен. През 1990 г. завършва ПМГ "Добри пожела диверсификация на стопанствата, както и бързо внедряване на новите технологии и иновации. По този начин ще продължите да поддържате високо ниво, до което на практика сами достигнахте, благодарение на това, че България стана член на ЕС, получи подкрепа по ОСП и отвори пазара си, допълни Десислава ТаневаДесислава ТаневаДесислава Танева е родена на 9 юни 1972 г. в град Сливен. През 1990 г. завършва ПМГ "Добри.

На събитието присъстваха областният управител на Сливен Чавдар Божурски, кметът на града Стефан Радев, кметът на село Жельо Войвода Стоян Генов, директорът на Областна дирекция "Земеделие" Сливен – Тодор Братанов и Георги Радев, председател на Сдружение на земеделските производители "Хаджи Димитър" - Сливен.

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
478 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини