Земеделците в Добричка област очакват финансова подкрепа за създаване на къси вериги за доставки

  • 24 януари 2019 14:03

  • 589
  • 0
Земеделците в Добричка област очакват финансова подкрепа за създаване на къси вериги за доставки
© Pixabay

Сред земеделските стопани в Добричка област се очаква с голям интерес финансовата подкрепа за създаване на къси вериги за доставки по Програмата за развитие на селските райони. Това съобщи при представянето на новите възможности за финансиране на проекти с европейски средства през 2019 година ръководителят на Областния информационен център /ОИЦ/ Геновева Друмева. По думите ѝ две браншови организации на пчеларите в региона вече са направили запитвания как могат да бъдат подпомогнати за развитието на местния пазар.

Мярката за подкрепа на сътрудничеството между участниците във вериги на доставки, която се очаква да бъде отворена, разполага с общ бюджет от 8 000 000 евро. Късите вериги на доставки включват не повече от един посредник между земеделския стопанин и потребителя, поясни ръководителят на центъра.

С началото на новата година и четирите местни инициативни групи, сред които е и рибарската "Шабла-Каварна-Балчик", обявиха работните си програми и процедурите, по които ще набират проекти. С най-голям бюджет - от над 6 000 000 лева, акумулиран от няколко европейски програми, разполага местната инициативна група "Балчик-Генерал Тошево", посочиха от информационния център. 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
589 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини