Тотални поражения нанесе градушка върху ябълките в Кюстендилско, застрахователи отказват да изплащат обезщетения

  • 07 юни 2018 13:57

  • 7193
  • 0
Тотални поражения нанесе градушка върху ябълките в Кюстендилско, застрахователи отказват да изплащат обезщетения
© bulphoto

Над 95 процента поражения е нанесла градушката върху ябълките в Кюстендилско. Въпреки това застрахователи отказват да изплащат обезщетения. Това съобщи директорът на Института по земеделие в Кюстендил Димитър Домозетов, цитиран от БТА.

Той посочи, че над 95 процента поражения от градушка има върху ябълките в няколко села - Коняво, Дворище, Горна Гращица, Копиловци, Ябълково и Николичевци. Причината е в паднала на 23 май градушка. Засегнати са и черешите в района.

При правени оценки от експерти, от 25 плода, могат да оцелеят само два. Пораженията при ябълките са 95 процента, каза директорът на института Димитър Домозетов. Според застрахователите обаче, щетите били около 30 процента.

„Ние сме застраховани за 20 хиляди лева лв., а застрахователите изчисляват щетите на общо 26 хиляди лева. Реалните са за над 100 хиляди лева', каза Домозетов.

Той повдигна въпроса по време на приемната на националния омбудсман Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на, която заяви, че нейната работа е и такава, да накара застрахователите да си изпълняват договорните си задължения.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
7193 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини