Румен Порожанов откри Националното изложение по животновъдство в Сливен

  • 28 април 2018 13:44

  • 1893
  • 0
Румен Порожанов откри Националното изложение по животновъдство в Сливен
© Булфото (архив)

Министърът на земеделието, храните и горите Румен ПорожановРумен ПорожановРумен Порожанов е бивш министър на земеделието, храните и горите. Роден е на 17 август 1964 г. в откри днес Националното изложение по животновъдство в Сливен.

"И след 2020 г. ще има много добра селскостопанска политика, която ще бъде добре финансирана", заяви министърът. Той изрази задоволство от добрата организация и възможността стопаните да представят своите животни и продукция, като добави, че през следващата година изложението ще се разрасне, ще бъдат увеличени изложбените площи.

На изложението на площ от над 100 дка са разположени над 700 от най-добрите животни от селектирани породи. Сред тях са екземпляри, представящи овцевъдството и козевъдството - 400 от общо 39 породи. Говедовъдството е представено с над 120 животни от млечни, месодайни и автохтонни породи. 20 бивола от породата "Българска мурра" показват биволовъдството у нас. Повече от 15 български ферми предлагат млечни и месни продукти, вино и мед.

Днес от 15.00 до 16.00 ч. посетителите ще могат да наблюдават демонстрационната програма на "Български киноложки клуб за българско овчарско куче", която включва дефиле и представяне на клубовете, дефиле на четириноги от развъдници, спортна програма. Утре ще се състои аукцион на разплодни животни от овцевъдството и козевъдството.

Последвайте канала на

БТА
1893 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини