Сериозни поражения върху полските култури и овошките очакват земеделските стопани в Сливенско

  • 30 март 2018 09:02

  • 1592
  • 1
Сериозни поражения върху полските култури и овошките очакват земеделските стопани в Сливенско
© Pixabay

Сериозни поражения върху полските култури и овошките се очакват в Сливенско. Това каза пред журналисти Георги Радев, председател на Сдружението на зърнопроизводителите от Сливен "Хаджи Димитър".

Ще има пропаднали площи, там, където е имало наводнения. Сред тях са районите на село Крушаре, Камен, Гергевец, Жельо войвода и др.

По думите на Петър Байчев, крупен земеделец от региона, прасковените градини са измръзнали на сто процента. Овощарите очакват да има и загинали дървета. Те помнят подобна ситуация в далечната 1986 година, когато в масивите край село Мечкарево са били изкоренени всички прасковени насаждения. Неблагоприятните метеорологични условия бавят мероприятията по полето, казаха още земеделските производители. Налице са различни заболявания на посевите, но не могат да бъдат третирани с препарати. Бави се сеитбата на пролетниците.

Мая Йорданова
1592 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
noFreeman

2018.03.30 | 11:47

1
ко се плашите бе, нали са подсигурени със субсидии или искате едното и другото... едри земеделци... да ви е..ва и земеделците, първата работа беше да си купите БееМВе-то..

Добави коментар

Водещи новини