Фермерите излизат на протест, блокират пътища

  • 28 март 2018 11:00

  • 2087
  • 0
Фермерите излизат на протест, блокират пътища
© Булфото (архив)

Земеделските производители подкрепят борбата с контрабандата на горива, но са категорични, че проектозаконът, внесен в парламента, поставя неизпълними изисквания пред тях. Това каза пред БНР Георги Милев от Асоциацията на зърнопроизводителите.

Браншът е изправен пред извънредно тежък бюрократичен и финансов режим на регистриране, но опитите да се изложат аргументите "против" пред народните представители са претърпели провал, разказа зърнопроизводителят.

Той подчерта, че фермерите получават отстъпка от акциза и имат интерес всеки литър земеделско гориво да бъде на светло: "Ние, като гласоподаватели и като земеделски производители, сме възмутени от подобно поведение. Не ни беше дадена възмож ност да кажем нашите аргументи, когато нашите аргументи бяха твърде силни и не можеха да отговорят, ни вземаха думата".

По тази причина на 3 април фермерите ще направят протестно зареждане на тракторите си в традиционните, а не във ведомствените си бензиностанции, което на практика означава, че пътищата на страната ще бъдат блокирани от бавноподвижна и извънгабаритна техника.

"Явно хората, които всеки път се опитват да вкарат този закон, забравят, че това е практически невъзможно и ние на практика във вторник ще ви покажем. Ние просто ще спазим закона такъв, какъвто е. Просто изпреварваме с един месец събитията, ако този закон бъде приет", каза Георги Милев от Асоциацията на зърнопроизводителите.

Константин Тодоров
2087 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини