Търговете на Агрион за продажба на земя продължават до края на месеца

  • 05 февруари 2016 10:06

  • 1703
  • 0
Търговете на Агрион за продажба на земя продължават до края на месеца
©

Засилен интерес към покупката на земя чрез търг, отчетоха от българската фирма за управление на ниви Агрион. През януари и февруари те организират поредица от аукциони за реализирането на поверена им от техни партньори земя.

В средата на инициативата вече се отчитат запитвания и оферти, предимно от земеделски производители, фермери и арендатори. Интерес обаче има и от хора, които тепърва ще навлизат в сектора, посочват от дружеството. „Радваме се, че защитихме доверието, което ни оказаха нашите партньори за продажбата на земята им при прозрачни условия и улеснени процедури. Направихме сериозен анализ и оценка на поверените активи, така че да предложим атрактивни възможности за купувачите. Те не е задължително да се занимават само със земеделие, а да гледат на земята като на нова инвестиционна възможност”, разказаха още от Агрион.

Подобна мащабна инициатива се прави за първи път у нас. До края на месеца предстоят търговете в още 24 града, а документи се приемат във всички офиси на компанията. „Досега най-много са запитванията за парцели в Бургас и Пловдив. Сериозен интерес има и към имотите, които предлагаме в област Враца, Велико Търново и Русе”, посочиха от Агрион.

„Сега е моментът да се възползват от наистина добри възможности. Искаме да подкрепим и интереса към развитие на земеделски проекти като съдействаме не само със сделките за земя, а и с експертни съвети, информация за пазара, търговски и юридически консултации ”, смятат експертите.

Един от големите проблеми на българското земеделие е разпокъсаността на имотите като след приключване на процеса по възстановяване на земята на реалните им собственици, се нароиха 9 млн. парцела, а средният им размер е 5,5 дка.

Повече информация за провежданите процедури може да бъде получена на интернет страницата на фирмата, където е публикувана цялата необходима документация. Секцията „Търгове” има за цел да улесни клиентите на българската компания при търсенето и намирането на необходимата информация. Софтуерът позволява на кандидат – купувачите да търсят по области и землища имотите, които ги интересуват, началната тръжна цена и др.

Агрион е сред най-бързоразвиващите се и динамични дружества в сектора за управление на земеделска земя. През 2014 г. компанията откри официално мрежата си от офиси в цялата страна като към момента тя включва 25 търговски точки.

Последвайте канала на

Novini.bg
1703 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини