Ставаме все по-лоялни към родните туристически дестинации

  • 29 август 2024 12:02

  • 231
  • 2
Ставаме все по-лоялни към родните туристически дестинации
© Novini.bg/ Canva

България е водеща дестинация за туризъм сред българите и през второто тримесечие на 2024 г. според данни на националната статистика.

"Българите харесват да пътуват в България, което е чудесно, но определено можем да се стремим още. Българинът се завърна много активно към пътешествията след застоя, който имахме по време на Ковид-19, и пътува активно както в България, така и в Европейския съюз, и на по-далечни дестинации", коментира маркетинг и бизнес консултантът в туризма Константин Занков в студиото на "България сутрин".

Над 70% от българите избират страната ни за своята почивка. Според Занков това се дължи на факта, че у нас сме по-сигурни.

Туроператори готвят протести заради гаранционния фонд в сектора

"Познаваме детайлите на своето пътуване във всяка една възможност и всичко, което може да се обърка. Пътуваме обикновено със собствен транспорт, можем да тръгнем когато си искаме, да се приберем когато си искаме, здравноосигурени сме. Няма езикова бариера, управляваме цените, защото знаем менюто, знаем къде на какви цени можем да бъдем, използваме много често препоръки от познати и приятели", разясни експертът за Bulgaria ON AIR.

Много български хотелиери успешно адаптират своите предложения към нуждите и предпочитанията на българските потребители, което е основа за устойчив туризъм.

"Когато сме доволни от един туристически продукт и там има нашата мечтана ваканция, и живеем за този миг цяла година, определено не искаме да рискуваме и си ходим пак и пак там. Има много лоялни пътешественици", заяви Занков.

Летният сезон бе силен за СПА курорти и планински райони, като наблюдаваме тенденция за комбиниране на море и планина по време на почивките. Най-посещаваните курорти по Черноморието са Приморско, Слънчев бряг и Созопол, като всеки от тях предлага различни изживявания и опции. Например, Приморско е предпочитано от семейства с All Inclusive опции, докато Китен предлага различна атмосфера, а Созопол привлича с културни изживявания.

Въпреки това, сезонът все още е в ход и е рано да се правят окончателни заключения за резултатите от целия сезон. Туристическият бранш очаква силен интерес около 6 септември.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
231 2

Коментари 2

Добави коментар
Вуте

2024.08.29 | 13:29

2
НИКОГА, НИКОГА, НИКОГА на българското Л.айноморие!

2024.08.29 | 12:30

1
Хаха,това да не е майтап.

Добави коментар

Водещи новини