Министър Милошев: Фестивалът на киселото мляко в с. Момчиловци е мост в отношенията ни с Китай

  • 26 август 2024 17:49

  • 238
  • 0
Министър Милошев: Фестивалът на киселото мляко в с. Момчиловци е мост в отношенията ни с Китай
© Министерство на туризма

Фестивалът на киселото мляко е мост в отношенията ни с Китай и е отлична възможност за китайските туристи да посетят един от най-красивите региони в нашата страна, подчерта министърът на туризма Евтим Милошев Евтим Милошев Евтим Милошев е назначен за министър на туризма в служебния кабинет с премиер Димитър по време на работната среща с акцент Фестивал на Киселото мляко в с. Момчиловци. В нея участие взеха Н. Пр. Дай Цинли, посланик на Китай у нас, Сийка Карталова-Суркова, кмет на с. Момчиловци, актьорът Ненчо Илчев, основател на музея на илюзионното изкуство в Момчиловци и Иван Тодоров от български център за развитие, инвестиции и туризъм в Китай, който е и сред организаторите на Фестивала.

Сийка Карталова-Суркова благодари на министър Милошев за оказаната подкрепа и за тазгодишния празник, който ще се проведе от 30 август до 1 септември. Иван Тодоров подчерта, че тази година на Фестивала ще бъде представено и китайското изкуството Кеси. 

Министър Милошев: Българите пътуват все повече в страната

Н. Пр. Дай Цинли подчерта, че киселото мляко от с. Момчиловци е добре познато в Китай, където обръщат голямо внимание на здравеопазването и дълголетието, и изрази мнение, че с. Момчиловци има потенциал ще бъде много популярна туристическа дестинация сред китайските туристи в България.

Министър Милошев изтъкна, че в с. Момчиловци китайските туристи имат възможност да посетят и Музея на илюзионното изкуство, който се посещава от 200 туриста дневно. „Когато го откривахе миналата година имах упрек от много колеги, защото се съмняваха кой ще отиде до Момчиловци, за да посети музея, но аз отстоявах, че той трябва да е там, защото човек не трябва да забравя откъде е тръгнал“, каза илюзионистът и актьор Ненчо Илчев, който е и основател на музея, съобщиха от пресцентъра на министерството на туризма.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
238 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини