Българите в Кипър също кандидатстват за субсидирана почивка

  • 17 юли 2024 10:03

  • 215
  • 0
Българите в Кипър също кандидатстват за субсидирана почивка
© Novini.bg/ Canva

Започва изпълнението на субсидиран летен отпуск на работещите в Кипър. Програмата е на стойност 900 000 евро. За нея могат кандидатстват и българите, които работят там.

В продължение на 2,5 месеца, до 27 септември, 15 хотела в планинските курорти приемат почиващи, чийто престой се финансира от държавата, съобщиха от социалното министерство, пише Bulgaria ON AIR.

Безплатна лятна почивка за пенсионери с ниски доходи в Кипър

Безвъзмездните средства се предоставят на служители и техните семейства, които са получавали заплащане за годишния си отпуск през миналата година от Централния фонд за отпуските към социалното министерство. Вноски в него правят преобладаващата част от кипърските работодатели.

Какво включва програмата?

Субсидията по програмата включва настаняване и пълен пансион на участниците. Тя обхваща пет нощувки, като максималният ѝ размер е 50 евро на човек на ден. Предложените от хотелите цени са от 50 до 75 евро, предаде БНР.

Планът за субсидиран отпуск цели да подкрепи работещите и техните семейства, като им осигури почивка на намалени цени през лятото. Чрез предоставяното от държавата финансиране на хотелите ще се подпомогне също така развитието на туризма и икономическата дейност в планинските райони.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
215 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини