Министър Милошев откри конференцията "Erlebe Bulgarien“/ "Изживей България"

  • 06 юни 2024 17:30

  • 406
  • 2
Министър Милошев откри конференцията "Erlebe Bulgarien“/ "Изживей България"
© Министерство на туризма

Туризмът е приоритет и важен отрасъл в икономиката ни и вие сте желани тук - това послание отправи министърът на туризма Евтим Милошев Евтим Милошев Евтим Милошев е назначен за министър на туризма в служебния кабинет с премиер Димитър при откриването на специализирана конференция в рамките на тридневния форум „Erlebe Bulgarien“/„Изживей България“.

Експедиентският тур се провежда между 5 и 7 юни в к.к. Слънчев бряг. Министерството на туризма в партньорство с концесионера на Летище Бургас и Летище Варна – „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД, Асоциацията на инкаминг агенциите в страната (AIA) и „Либена Ризортс“(Melia Hotels) организираха мащабното събитие по Българското Черноморие, за да представят и популяризират пред водещите туроператори и туристически агенти в немскоговорящите държави, пред продуктови мениджъри, браншови организации, журналисти и др. новостите в българския туристически продукт. В експедиентския тур се включиха представители от Германия, Австрия и Швейцария – трите държави, които са сред най-големите и значими пазари за развитието на туризма в страната ни. Модератори на конференцията бяха главният редактор на световноизвестната немска медия fvw TravelTalk Клаус Хилдебрандт и Дирк Рогл от Travel Commerce, съобщиха от пресцентъра на министерството на туризма.

От българска страна имаше много представители на туристическия сектор и местната власт. Форумът беше открит от министъра на туризма и от кмета на Несебър Николай Димитров, които приветстваха участниците. Министър Милошев, който проведе многобройни неформални срещи и разговори, поздрави бранша, приятелите и партньорите на България при откриването на “Преживей България”:

„Тук съм, за да ви кажа: Нашата страна има приоритет в развитието на туризма. Туризмът като традиционен отрасъл в нашата икономика е приоритет.“ Министър Милошев се обърна емоционално към гостите на форума: „Поне две поколения германски туристи пазят спомена си за слънчевите брегове и златните пясъци на България. Нашата цел днес е децата и внуците на тези поколения да дойдат у нас и да разберат защо техните родители носят този незабравим спомен от нашата страна. Нека да върнем тази емоция!“

Министър Милошев подчерта големите традиции в развитието на Черноморския туризъм и изтъкна многообразието от възможности, свързани с богатото културно-историческо наследство, природни дадености и вкусна храна. 

Колко чиста е морската вода по нашето Черноморие?

Специално внимание той обърна върху геотермалното богатство на България, модернизирането на хотелската база и работата с германските здравни каси, което от няколко години позволява на немските туристи да практикуват у нас здравен туризъм, възползвайки се от възможностите за отдих, възстановяване и рехабилитация в българските морски и СПА курорти. „Важно е да знаете, че България адаптира, променя и развива своя туристически продукт“, подчерта министър Милошев. Той допълни палитрата, като посочи, че по Черноморието са разположени едни от водещите световни голф игрища, а спортната инфраструктура дава много възможности и за масов спорт.

Министър Милошев отправи важните си послания към чуждестранните участници в експедиентския тур, подчертавайки в заключение, че гостоприемството е генетично заложени при българите заради кръстопътя, на който е разположена страната ни. Българите сме гостоприемни, човеколюбиви и изключително толерантни хора, посочи той и призова: „Елате, за да преоткриете България! Вие сте желани тук!“

След официалното откриване, председателят на АИА Иван Грошев и изпълнителният директор на летищния оператор на морските ни летища Франк Кванте дадоха старт на работните сесии. Те се пошегуваха, че по емоционална принадлежност германецът Кванте вече е българин, а българинът Грошев е повече германец. Двамата направиха атрактивна презентация на най-известните български курорти, представяйки любопитни факти от древната и съвременната ни история и намирайки много общи и пресечни точки между България и Германия.

Наситената програма даде възможност на гостите да създадат привлекателно авторско съдържание, което ще рекламира българския туристически продукт сред многомилионната аудитория на важните за страната ни туристически пазари, позиционирани в Централна и Западна Европа.

Събитието беше част от общата маркетингова стратегия на Министерството на туризма, насочена към утвърждаването на страната като предпочитана дестинация за летен отдих в региона.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
406 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
патриот

2024.06.06 | 19:42

2
стига глупости, това е мазохизъм да почиваш в бг

2024.06.06 | 18:32

1
КАТИЛА Е ПЛАТЕН СОРОСОИДЕН ПЛЪХ. ТОВА Е МЍРОСЛАВ БЛАЖЕВ-ПСИХОТО ОТ СЕВЛИЕВО. ЛЕЖАЛ Е В ПСИХИАТРИЯТА И ЛОВЕШКИЯ ЗАТВОР. ПАНДИЗЧИИТЕ СА СЕ ГАВРИЛИ СЕКСУАЛНО С ПСИХИЧНО БОЛНИЯ ИЗРОД.

Добави коментар

Водещи новини