Топлото време напълни хотелите по Южното Черноморие

  • 06 юни 2024 08:33

  • 444
  • 1
Топлото време напълни хотелите по Южното Черноморие
© Novini.bg/ Canva

Германци и поляци са първите чужди туристи по южното ни Черноморие в началото на новия летен сезон. Вече има почиващи почти във всички морски градчета и курорти, поетапно отварят врати магазини и заведения. Това коментира на старта на сезона Евелина Пулева от Регионалната туристическа камара в Бургас.

По думите й топлото време в началото на юни е едно обещаващо начало на лятото. 

"Още преди месец го заявихме с колеги, че добре се движим с ранните записвания. Надяваме се, че това, което се случи с третия европейски туроператор няма  да окаже влияние и се надявам, че ще направим много добър сезон. Все си мисля, че Полша ще остане от водещите пазари, най-вече заради факта, че на летище Бургас кацат доста полети и доста поляци преоткриха България. Предполагам, че със сигурност и Англия и Германия пак ще са едни от пазарите, които традиционно са характерни за нашето Черноморие", каза пред БНР Пулева. 

Хотелиер: Няма кой да работи по морето

Като цяло, очакванията на туристическия бранш са за силен летен сезон, подчерта още Евелина Пулева. 

А тенденциите и предизвикателствата през новия летен сезон днес ще обсъждат в Несебър експерти от различните звена на туристическия бранш. На специализирана конференция, озаглавена “Изживей България“ ще се съберат туроператори, представители на авиокомпании, мениджъри в сферата на туризма и кметове на морски общини.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
444 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.06.08 | 11:31

1
А като са "пълни" хотелите, що плащат само 9% ДДС?

Добави коментар

Водещи новини