Приморско очаква силен летен сезон

  • 23 май 2024 15:26

  • 319
  • 3
Приморско очаква силен летен сезон
© Novini.bg/ Canva

Приморско ще отбележи празника си на 24 май с богата програма. С тържествата ще бъде дадено и началото на летния туристически сезон през тази година, каза БТА кметът на крайморската община Иван Гайков. По думите му град Приморско и съставните селища на общината са напълно готови да посрещнат своите гости. 

"Очакванията ни са за наистина добър летен сезон. Високи цели си поставят и хотелиерите, и ресторантьорите в нашата община. Надяваме се в края на лятото да си кажем – успяхме, целият труд, който положихме, си заслужаваше. Всички ВиК ремонти в Приморско са приключили. През тази година подготвяме няколко буферни паркинга, за да обезпечим спокойното придвижване в най-натоварените месеци. Те ще са в различни части на Приморско. Направили сме анализ за това къде е най-необходимо да има такива паркинги. Също така планираме през тази година да бъде интегрирана системата за паркиране в "синя зона", да бъдат въведени електронни скоби и фишове", каза Иван Гайков. 

Приморско е сред общините от областта, които се включиха в новосъздаденото Сдружение "Фонд за стимулиране на полетите на Летище - Бургас". Кметът Гайков коментира пред БТА, че финансовото участие на Приморско е символично в сравнение с големите общини като Бургас и Поморие. "Обединението на всички общини в това сдружение е знаков момент. Заедно с усилията, които се правят за развитие на бургаското летище, се работи и по разширяването на граничния пункт с Турция при Малко Търново, което ще даде допълнителен икономически тласък на целия регион. Това са стратегически теми, които са важни не само за областния център Бургас, но и за всички по-малки общини", посочи Гайков. 

В Бургас започнаха да поставят първите чадъри за летния сезон

На въпрос очаква ли промяна в профила на туристите, които посещават Приморско, ако бургаската аерогара разшири значително портфолиото си от дестинации, които обслужва, кметът на Приморско отговори: "Целта на Приморско не е да промени изцяло профила на нашия турист. Както знаете, Приморско е курортно селище от много години. Нашият регион е основополагащ по отношение на летния туризъм. Нашата цел е все повече българи да препокрият родното Черноморско крайбрежие. А това, което правим, е да популяризираме културното-историческото и природното си наследство заедно с надграждане на услугите, които предлагаме".

Пред БТА хотелиери от Приморско изразиха надежда, че и на юг от Бургас летният туристически сезон ще започна малко-рано. Първите групи туристи се очакват в началото на юни. Те ще се главно от Чехия и Полша. Очакванията на туристическия бранш са през тази година да бъде отбелязан ръст в броя на гостите от Словакия и Словения. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
319 3

Коментари 3

Добави коментар

2024.05.25 | 17:31

3
❤️ Г­о­р­е­щ­и­­ ­м­­о­­м­и­­­ч­е­т­­а­ ­­­в­и­ ­­о­­ч­а­­к­­в­а­­­т ­­-­­­ X­­­1­8­­­.­F­­U­­­N

2024.05.25 | 05:44

2
❤️ Г­­­о­­­р­­е­­щ­­­и­­ ­­­м­­о­­м­­и­­­ч­­е­­­т­­а­­ ­­в­и­ ­­о­­ч­­­а­к­в­а­­­т ­-­ X­1­­8­­.­­­F­­U­N

2024.05.23 | 18:34

1
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

Добави коментар

Водещи новини