Три дълги уикенда ще подпомогнат туристическия сектор в Кипър

  • 15 март 2024 08:03

  • 305
  • 2
Три дълги уикенда ще подпомогнат туристическия сектор в Кипър
© Novini.bg/ Canva

"Много добър стимул" за туризма и хотелиерството в Кипър ще даде започващата серия от три последователни дълги тридневни уикенди, казаха от Кипърската хотелиерска асоциация и Асоциацията на туристическите предприятия в страната. Целта, която туристическото министерство поставя за тази година, е броят на пристигащите чуждестранни гости да се запази на миналогодишните нива. 

Почивни дни в Кипър са трите следващи понеделника. 18 март е Чист понеделник, първият ден на Великия пост. На 25 март кипърците честват Националния празник на Гърция, а седмица по-късно, на 1 април - своя национален ден.

Заетостта в хотелите в празничните периоди ще е висока, до 80% от местата, но основно от вътрешния пазар, казаха от браншовите организации. В някои планински курорти резервациите вече достигат 90%.
Точно след поредицата почивни дни, от 1 април, започва активният летен сезон в Кипър.

Празнината в кипърския туризъм, създадена от загубата на руския и украинския пазар, е изцяло запълнена през миналата година, подчерта заместник-министърът на туризма Костас Кумис на конференция в четвъртък за перспективите в сектора през тази година.

Очаква се увеличение на гостите от Полша и скандинавските страни, значителен принос от Румъния и Сърбия, а двата големи пазара - на Великобритания и Германия, ще се задържат на нивата от миналата година.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
305 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.03.15 | 09:12

2
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим:=====>> use.my/man

2024.03.15 | 09:10

1
Много е красиво там, и някак си не понамирисва на фекалии

Добави коментар

Водещи новини