Две идеи за уикенд разходка до съседна държава

  • 20 февруари 2024 12:00

  • 1659
  • 0
Две идеи за уикенд разходка до съседна държава
© shutterstock

През месеца на любовта дните постепенно стават малко по-слънчеви и топли, поне в сравнение със студа в началото на годината. Това е подходящо време за спонтанно уикенд пътешествие до някоя от съседните ни страни. Независимо дали ще изберем да пътуваме с половинката или с голяма компания, винаги е приятно да прекараме добре заслужена почивка с хората, които обичаме. 

Която и от опциите да изберем, едно от нещата, от които непременно ще имаме нужда ероуминг план, с който да останем свързани с близките си. За щастие, това става по-лесно и изгодно от всякога с новите още по-атрактивни условия на роуминг плановете на А1

Едно от нововъведенията е фактът, че вече пътешествениците няма да бъдат таксувани на държава, а на зона. С други думи – ако пътуването ви включва няколко държави в един и същи ден, намиращи се в една зона, то дневната такса ще важи за всички дестинации от зоната.

Реактивационната такса за смяна на роуминг тарифен план също отпада, което е още едно голямо улеснение. За активирането на пакета е достатъчно само едно обаждане или съобщение с текст „ОК“ на кратък номер 17280. Разбира се, това може да се случи и през мобилното приложение Моят А1 или неговата уеб версия.

Ако все още не сте избрали своята уикенд дестинация, ето нашите две предложения:

Сърбия

Сърбия е сред балканските страни, които привличат туристи със своята култура, история и природа. Страната предлага по нещо за всеки – от оживените улици на Белград, където се преплитат вековни крепости и съвременни заведения, до тихите и китни селца на сръбската провинция, чиито пейзажи ще ви оставят без дъх. Независимо дали предпочитате динамичността на градския живот или спокойствието на планинските селца, Сърбия е сред дестинациите, които обещават незабравимо изживяване за всеки, който иска да се потопи в безспорното ѝ очарование. 

Турция 

Турция - връзката между Изтока и Запада, която пленява пътешествениците със смесица от древна история, богата на вкусове кухня и спиращи дъха пейзажи. Истанбул ни дава възможност да се „изгубим“ из многобройните пазари, където ароматът на подправки и звукът на търговски преговори ще ни потопят изцяло в атмосферата на града. А пък Кападокия ни позволява да се издигнем с балон над сюрреалистичните скални образувания, които изглеждат като от приказка. Със своите разнообразни преживявания и кулинарни предложения Турция завладява сърцата на всички, които се докоснат до нея.

И двете страни спадат към Зона 2 (заедно със Северна Македония и Великобритания), в която А1 предлагат на потребителите роуминг план с неограничени минути и 500 MB на ден срещу дневна такса от 4,99 лева.

Последвайте канала на

(платено съобщение)

Novini.bg
1659 0

Водещи новини