Зарица Динкова: Варна има потенциал да се развива като дестинация на четири сезона

  • 07 декември 2023 14:02

  • 789
  • 1
Зарица Динкова: Варна има потенциал да се развива като дестинация на четири сезона
© Министерство на туризма

Варна има потенциал да се развива като дестинация на четири сезона. Министерството на туризма подкрепя всички инициативи за развитие на туризма във Варненския регион. Това стана ясно на работна среща между министърът на туризма Зарица ДинковаЗарица ДинковаЗарица Динкова е заместник-министър на външните работи на Република България с ресор и кметът на Варна Благомир КоцевБлагомир КоцевБлагомир Коцев е новият кмет на Община Варна, като бе избран с 53.06% на балотажа на местните избори.

„Програмата за финансиране на Черноморския регион е реална стъпка по посока децентрализация, защото туризмът е преди всичко локална политика“, каза министър Динкова.

Тя посочи, че е необходимо да се организира среща между кметовете, на която да се обсъдят политиките и концепциите на местно ниво и координацията на национално ниво. Кметът на Варна отбеляза, че общината кандидатства по два проекта за провеждане на мащабни маркетингови кампании на немския пазар. Всички дейности ще се финансират по новата Програма за маркетингови дейности на туристически услуги в Черноморските общини на Министерството на туризма.

Министър Динкова: Бургас е успешният модел за правилното развитие на туризма в България

В проектите си Община Варна цели да повиши онлайн потребителското доверие за Черноморския регион на германския пазар, който все още не е възстановил нивата отпреди 2019 г. По този начин ще се създадат иновативни туристически продукти, предоставящи различен подход при представянето на Варна като важен черноморски район.

Министърът на туризма и кметът на Варна обсъдиха, че основният фокус на програмата е върху насърчаването на икономическия растеж и подобряване на информираността. Стремежът е, чрезудължаване на туристическия сезон, да бъдат разкрити нови работни места в сферата на туризма и целогодишна заетост на вече отворените такива.

Последвайте канала на

Владимир Василев
789 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
гларус

2023.12.07 | 16:04

1
Спасението е в дълбоки сондажи за гореща,минерална вода и кеф ти спа, оранжерии и отопление .

Добави коментар

Водещи новини