Владимир Зографски е новото лице на зимния ни туризъм

  • 28 септември 2023 15:30

  • 910
  • 2
Владимир Зографски е новото лице на зимния ни туризъм
© Министерство на туризма

По време на работната си визита в Полша министърът на туризма Зарица ДинковаЗарица ДинковаЗарица Динкова е заместник-министър на външните работи на Република България с ресор се срещна с българския състезател по ски скокове Владимир Зографски, който е и световен шампион. Двамата обсъдиха широк кръг от теми, свързани с туризма и спорта, съобщиха от министерството.

„Вярвам, че най-добрите посланици на България са хората, които я носят в сърцето си. Чиито очи я виждат с обич. Туризмът дава необятни възможности за растеж на икономиката ни. Той е и един от най-силните и успешни инструменти за мека дипломация, за това България да влезе в сърцата на много хора по света с красотата, с гостоприемството и топлината на слънцето и хората си“, обясни Зарица ДинковаЗарица ДинковаЗарица Динкова е заместник-министър на външните работи на Република България с ресор.

От своя страна Владимир Зографски заяви, че е щастлив, че има възможността да се подготвя за състезания в Полша, но винаги с радост се връща в България.

С радост ще се включа в популяризирането на страната ни на полския пазар, каза още той.

Зарица Динкова: България е топ дестинация за полски туристи

Владимир Зографски е изключително разпознаваем и обичан от поляците. През септември тази година завърши шести в поредния старт от лятната верига Гран при, като запази първото място в генералното класиране, се припомня в съобщението.

В началото на март 2023 г. от министерството съобщиха, че българският състезател по ски алпийски дисциплини Алберт Попов става новото лице на зимния ни туризъм и символичен посланик на дестинация и бранд България. Футболната легенда Христо Стоичков стана в края на май 2022 г. един от новите посланици на туристическа дестинация България.

Министър Динкова от вчера е на работно посещение в полската страна по повод провеждането на втория Европейски конгрес за спорт и туризъм и третата двустранна среща на експертите в туризма.

Последвайте канала на

Владимир Василев
910 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.09.28 | 18:15

2
Това е по-добро от всяка виагра. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри се.ксуалния ви живот многократно, прочетете го сами -----> mub.me/medbg
Доктор

2023.09.28 | 18:12

1
Тази, за нищо не става

Добави коментар

Водещи новини