Ryanаir отменя редица полети тази зима, ето причината

  • 28 септември 2023 13:46

  • 5284
  • 1
Ryanаir отменя редица полети тази зима, ето причината
© Getty Images

Авиокомпанията Ryanair обяви съкращения в зимния си график поради забавяне на доставката на самолети Boeing, но най-голямата авиокомпания в Европа по брой пътници заяви, че прогнозата й за целогодишния трафик "засега" не е засегната, предава Reuters.

В изявлението си от Ryanair заявиха, че са очаквали доставката на 27 самолета между септември и декември.

Но поради забавяне на производството в завода за фюзелажи на Spirit в Уичита, Канзас, съчетано със забавяне на ремонта и доставката на Boeing в Сиатъл, сега очакват да получат само 14 самолета през тримесечния период.

Отмяната на полетите ще влезе в сила от края на октомври и ще бъде съобщена на всички засегнати пътници по електронна поща през следващите дни, съобщиха от Ryanair.

"На този ранен етап не очакваме, че тези забавяния на доставките ще повлияят съществено на целогодишната ни цел за трафик от 183,5 милиона", заяви главният изпълнителен директор на групата Майкъл О'Лиъри. 

"Райънеър" е пред финал на сделка с "Боинг" за милиарди долари

"Но ако закъсненията се задълбочат или продължат и през периода януари-март 2024 г., може да се наложи да преразгледаме тази цифра и евентуално да я коригираме леко надолу", добави той.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
5284 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.09.28 | 18:18

1
Това е по-добро от всяка виагра. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри се.ксуалния ви живот многократно, прочетете го сами -----> mub.me/medbg

Добави коментар

Водещи новини