4 000 лв. за ЧНГ! Офертите се разграбват бързо

  • 26 септември 2023 09:53

  • 2786
  • 2
4 000 лв. за ЧНГ! Офертите се разграбват бързо
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

В края на септември месец традиционно започват резервациите за Нова година. Все пак някои експерти съветват да заложим на сигурно и да я направим една година по-рано, тъй като свободните места приключват бързо.

"Дестинацията определя времето за резервиране. Може да сте закъснели, да сте навреме и да сте подранили. И трите са верни. Ако клиентът се ориентира към екзотични дестинации, значи е закъснял, резервациите за там приключват в края на септември. Ако сте предпочели по-близка дестинация в съседни държави, сега стартират автобусни почивки, а ако говорим за къщи за гости, вече е минал сезонът отдавна", каза Павлина Иванова от Обединение "Бъдеще в туризма" в студиото на "България сутрин".

Тя поясни, че къщите за гости са познати на клиентите като мястото, за което се прави резервация поне една година по-рано. Гостът обясни, че има предложения и за ранни резервация. В момента хората могат да се възползват и от отстъпките, които варират от 10-15%.

Пакетите за Нова година са много различни в България и в чужбина. Данните от миналата година показват, че празненство у нас ще ни струва доста по-солено от празненство в чужбина. Иванова сподели, че би се радвала, ако тази тенденция продължи, тъй като това би говорило за повишен стандарт на туризма в страната.

"Това е супер новина. Ако има такива цени, това означава, че имаме клиенти, които могат да си го позволят, а и имаме вече и качествена услуга, която се предлага на тази цена. По отношение на различните дестинации, палитрата е голяма. От 300 до 800 лв. можем да се направи почивка в Турция или Сърбия с организиран транспорт. Ако разширим бюджета - до 1000-1500 лв.- можем да отидем до Тунис или Египет. Скочим ли до 2500-4000 лв. можем да отидем до Бали или на круиз", коментира гостът в ефира на Bulgaria ON AIR.

Тя поясни, че е мит, че круизите са скъпи. Според нея цената е висока, но включва, много неща - три хранения на ден, транспорт, стая, различна дестинация всеки ден. 

От Обединение "Бъдеще в туризма" имат кампания за информиране на клиента, когато е решил да пътува с туроператор. За съжаление, има много случаи на измами и някои клиенти губят парите си. Важно е да се знае, че редовните туроператори могат да бъдат проверени от сайта на Министерството на туризма.

В края на разговора Иванова изрази мнение и за решението на хотелиерите да се откажат от услугата all inclusive. 

Ще изчезнат ли All inclusive пакетите?

"Адмирирам това решение. Ако говорим за отказване, ние трябва да сменим политиката и България, вече ще има друга позиция в света на туризма. All inclusiv-ът по цял свят предполага масов туризъм, което значи и нисък клас туризъм. Ако се тръгне в посока премахване, колегите трябва д са внимателни, защото трябва да се предложат много високо качества на продукта", категорична е тя.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2786 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.09.26 | 12:09

2
Това е по-добро от всяка виагра. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри се.ксуалния ви живот многократно, прочетете го сами =-----> welcome.to/biocom
ШИБАМ КОПЕЙКИ С МЕКИ КИТКИ!

2023.09.26 | 10:08

1
ПХАХАХАХА, ДЕМЕК В БЪЛГАРИЯ ИМА "ВИСОК КЛАС ТУРИЗЪМ"? АХАХАХАХА, И КАКВО ПОКАЗВАМЕ НА ТУРИСТИТЕ ОТ "ВИСОК КЛАС", ЛЕТЯЩАТА ЧИНИЯ НА БУЗЛУДЖА И МИРИЗЛИВОТО БАНСКО ЛИ?

Добави коментар

Водещи новини